Zuzana Freso

25. kvě 20142 min

Cviklovo-čokoládová torta

Aktualizace: 26. bře 2020

Kamaráti ma poprosili, či by som im neprispela do časopisu Šport je život nejakými fajn receptami, že mi za to uverejnia reklamu na môj druhý projekt službydomov.sk, čo je portál združujúci všetky mobilné služby. Teda ak chcete, aby Vás niekto pomasíroval u Vás doma, nájdete ho TU. Ak máte pokazené umývadlo, Handyman alebo Hodinový manžel to zariadi. Vymakaná je tiež služba Mobilnej autoumývarky či Kuchára do domu. Milujem bartre a milujem komfort.

Do časopisu chceli niečo zdravé a tak som sa rozhodla pre cviklovo-čokoládovú tortu. Ak nemáte radi cviklu, mám pre Vás pozitívnu správu, nie je ju tam cítiť. Plná chuť kakaa ju s prehľadom prehluší.

Cviklovo-čokoládová torta


 
Koláčová zmes

2 poháre nesolených mandlí

1 pohár ďatlí bez kôstiek

¼ pohára javorového sirupu

3 stredne veľké cvikly (očistené a najemno nastrúhané, prípadne vymixované)

2 poháre nesladeného strúhaného kokosu

½ pohára nesladeného kakaa (ideálne z nepražených kakaových bôbov – dostať kúpiť v bioobchodoch)

¾ pohára roztopeného panenského kokosového oleja

Poleva

1 pohár nesolených kešu orieškov (vopred namočených vo vode, minimálne 4 hodiny)

½ pohára nesladeného kakaa

½ pohára javorového sirupu

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

¾ pohára roztopeného panenského kokosového oleja

Postup
 
Koláčová zmes

  • Mandle vymixujte na hladkú múku a vysypte do misky.

  • Vymixujte ďatle s javorovým sirupom.

  • V miske zmiešajte múku z mandlí, ďatľovú zmes a najemno nastrúhanú cviklu. Pridajte strúhaný kokos, kakao a poriadne rukou pomiešajte. Ak máte radšej jemné cesto, zmes môžete ešte raz pomixovať úplne dohladka.

  • Panenský kokosový olej roztopte ponorením fľaše do horúcej vody. Vlejte do zmesi a poriadne ešte raz pomiešajte.

  • Okrúhlu tortovú formu môžte/nemusíte vyložiť papierom na pečenie. Ak máte formu s odoberateľnými stenami, nie je nutné ju ani vymastiť. Zmes vylejte do formy a rovnomerne rozotrite. Kým si pripravíte polevu, dajte koláč odpočívať do mrazničky.

Poleva

  • Vopred namočené kešu oriešky, kakao, javorový sirup, citrónovú šťavu a roztopený kokosový olej vymixujte do hladka a naneste na koláč.

  • Dajte aspoň na 30 minút do chladničky a môžete konzumovať.

Poznámka

Dbajte na kvalitu a čerstvosť surovín. Skúste si zohnať bio cviklu a vaše telo spolu s chuťovými kanálikmi sa vám poďakujú.

#dezerty

    5560
    0