Text/Foto: Jaja Jenčová, Recept: Zuzana Frešo

15. srp 20151 min

Raw nanuková torta

Aktualizace: 26. bře 2020

Zdá sa, že zmrzliny v lete nie je nikdy dosť, a tak sme sa rozhodli náš mini seriál o zdravých chladených maškrtách obohatiť o ďalší recept. Ochutnajte s nami lahodnú raw nanukovú tortu, ktorú prináša skvelá spolupráca online magazínu LeMini.sk a BeFresh.sk.

Na prípravu nanukovej torty s priemerom 18 cm budete potrebovať:

Biela vrstva

1 mladý thajský kokos
 

 
120 ml kokosovej vody
 

 
200 g kešu, vopred namočených
 

 
120 ml panenského kokosového oleja
 

 
4 PL tekutého sladidla
 

 
1 PL čerstvej citrónovej šťavy
 

 
1 ČL vanilkového extraktu
 

 
2 balenia čučoriedok

Čokoládová vrstva

2 zrelé avokáda
 

 
2 PL kakaového prášku
 

 
2 PL tekutého sladidla
 

 
cca 80 ml mandľového mlieka

Postup

Obe vrstvy vymixujte zvlášť (okrem čučoriedok). Nalejte bielu vrstvu, nechajte zmraziť, nalejte čokoládovú vrstvu, nechajte trošku primraziť a nakoniec navrstvite čučoriedky a bielu vrstvu. Uložte do mrazničky. Rýchle, jednoduché a nesmierne chutné!

#dezerty #zmrzlina

    1270
    0