Text/Foto: Jaja Jenčová, Recept: Zuzana Frešo
15. srp 20151 min
Aktualizace: 26. bře 2020
Zdá sa, že zmrzliny v lete nie je nikdy dosť, a tak sme sa rozhodli náš mini seriál o zdravých chladených maškrtách obohatiť o ďalší recept. Ochutnajte s nami lahodnú raw nanukovú tortu, ktorú prináša skvelá spolupráca online magazínu LeMini.sk a BeFresh.sk.
Na prípravu nanukovej torty s priemerom 18 cm budete potrebovať:
Biela vrstva
1 mladý thajský kokos
120 ml kokosovej vody
200 g kešu, vopred namočených
120 ml panenského kokosového oleja
4 PL tekutého sladidla
1 PL čerstvej citrónovej šťavy
1 ČL vanilkového extraktu
2 balenia čučoriedok
Čokoládová vrstva
2 zrelé avokáda
2 PL kakaového prášku
2 PL tekutého sladidla
cca 80 ml mandľového mlieka
Postup
Obe vrstvy vymixujte zvlášť (okrem čučoriedok). Nalejte bielu vrstvu, nechajte zmraziť, nalejte čokoládovú vrstvu, nechajte trošku primraziť a nakoniec navrstvite čučoriedky a bielu vrstvu. Uložte do mrazničky. Rýchle, jednoduché a nesmierne chutné!