Text/Foto: Jaja Jenčová, Recept: Zuzana Frešo

27. říj 20151 min

Tekvicovo-šošovicová polievka / Vegan

Tekvica je typická sezónna zelenina a poznáme jej niekoľko druhov. Zďaleka sa už nevyužíva len na klasický tekvicový prívarok. Tekvica je skvelá pečená, alebo ju ľahko využite napríklad ako netradičnú prísadu do koláčov či šalátov. Dnes sme si ale opäť pripravili zdravý recept v spolupráci LeMini / BeFresh.sk a tekvicu pripravíme v polievke. Nebude to však klasická krémová verzia tekvicovej polievky. Skôr sa podobá na výživnú zeleninovú polievku.. s tekvicou.

Na prípravu Tekvicovo-šošovicovej polievky budete potrebovať:

2 mrkvy, nakrájané na tenké kolieska
 

 
2 petržleny, nakrájané na tenké kolieska
 

 
2 poháre na kocky nakrájanej hokkaido tekvice
 

 
½ pohára červenej šošovice
 

 
½ pohára naklíčeného cíceru
 

 
1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
 

 
1čl kurkumy
 

 
1 čl rímskeho kmínu
 

 
1cm čerstvého zázvoru
 

 
štipka čierneho korenia
 

 
himalájska soľ
 

 
riasa kombu
 

 
kokosový olej alebo maslo ghi (ak nie ste vegáni)

Postup:

Na kokosovom oleji opečieme cibuľu, pridáme mrkvu a petržlen. Necháme restovať na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme tekvicu a v restovaní pokračujeme ďalších 5 minút. Pridáme vodu, riasu kombu, šošovicu a zázvor. Polievku dochutíme tesne pred odstavením kurkumou, kmínom, korením a soľou. Na ozdobu použijeme naklíčený cícer.

#polievky

    1150
    0