21.12.2019

Ako na vás vplývajú tohtoročné Vianoce? Ide všetko hladko a veselo? Alebo ste vystresovaní a čakáte na prvé tóny "Kdepaktyptáčkuhnízdomáš"? U mňa je koniec tohto roka veľmi zvláštny. Normálne by som už mala nainštalovaný nadrozmerný stromček, ozdobený tými najviac gýčo...

26.11.2019

Došla vám inšpirácia a chcete fazuľovú polievku trošku inak? Pozrite si, aká chutí nám.

6.8.2019

Videli ste už niekedy ponuku "bezplatných" prehliadok mesta, ktoré robia miestni obyvatelia? Ich pláca je vlastne tringelt, teda váš dobrovoľný príspevok. Sprievodcovia sú viac motivovaní, zväčša zábavní, majú mesto naozaj naštudované, žijú v ňom a poznajú asi každé zá...

26.2.2019

Nebolo to ale všetko, lebo som si povedala, že musíme preskúmať aj kúsok Kolumbie.

20.2.2019

Zimy v Bratislave majú tiež svoje čaro, ale bielych dní je podstatne menej. Každý zalezie do svojho kapsulového rodinného priestoru a tam si hovie. Prípadne ešte kino, to je taká rozšírená aktivitka. My z tohto nevľúdneho počasia unikáme do tepla. Vypĺňame si čas sivéh...

4.1.2019

Keď som bola pubertáčka, robila som si toto asi rok každý deň na raňajky. Prisámvačku. Dokonca som mala aj jeden fígeľ, ktorý mi poradil kamoš. Teraz by sme ho mohli nazvať kulinársky tip. Poradil mi posypať syr vegetou, tými naväčšími časťami. Viem, viem, vegeta je sm...

16.8.2018

Tieto prázdniny som dostala neprekonateľnú chuť na cibulačku. Prišlo to na mňa na festivale GRAPE, kde sme s kamoškami strávili víkend. Výborné koncerty, akurátna veľkosť, Camel Stage na oddych a jedlo z Thali. Ou je! A pomedzi toto všetko sa objavila chuť na cibu...

13.8.2018

Letné obedy sú zaujímavejšie, keď máte dobrú zbraň. Tentokrát doslova - SMOKING GUN od SAGE SK! Áno, je určená na revolúciu. Takú malú, domácu. Vo vašom malom, či väčšom gastrosvete. Prvý krát som sa s niečím takým stretla počas kurzu Matthew Kenney Culinary Fundamenta...

23.7.2018

Guacamole. Moja obľúbená dobrotka. Robili sme si ju aj na Kostarike a nedá sa jej odolať ani v Paname a vlastne ani doma v Rusovciach. Jednoduchá, dokonalá a sýta fajnotka. Na raňajky, obed či večeru. Hocikedy. S chlebom aj bez. Keď robíme catering, prikladáme aj ľanov...

15.6.2018

Amapola je po španielsky mak. V googli mi v obrázkoch stále ukazuje krásny červený kvet, ktorý v máji/júni môžete vidieť popri cestách. Netuším, prečo tento žltý drink dostal pomenovanie práve podľa červeného kvetu. Snáď preto, že pohľad obe amapoly vyčaruje na tvárach...

Please reload

Hľadajte podľa kategórií
Please reload

Najnovšie príspevky

20.2.2019

23.7.2018

Please reload