top of page

Tropická mangová torta

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Zatiaľ stále naša najobľúbenejšia je torta s názvom “TROPICKÁ”. Je sladučká a každému chutila. Návštevám, dedkom, babkám aj deťom. Je hotová asi za pol hodku a zožnete s nou zaručený úspech.

Tropická mangová torta

Korpus

1 ½ hrnčeka nesladeného strúhaného kokosu

1 ½ hrnčeka vlašských orechov, prípadne makadamových

1 ½ hrnčeka sušených datlí (nesladených)

Všetky ingrediencie pomixujte a vytvorte lepkavé cesto, ktorým vyplňte tortovú formu aj po okrajoch. Korpus dajte na 15 minút do mrazničky.

Výplň

2 hrnčeky zrelého manga (cca 2 ks)

¾ hrnčeka sušeného manga (nesladeného)

½ až ¾ hrnčeka roztopeného kokosového oleja

Sušené mangá namočte na 10 minút do vody a nechajte odkvapkať. Následne sušené aj čerstvé mangá pomixujte do hladka. Pomaly primixujte aj roztopený kokosový olej (ten nám tortu krásne stuží). Vylejte na korpus.

Ozdoba

Tortu ozdobte bobuľovitým ovocím podľa vlastného výberu. Ja som dala čučoriedky a maliny. Absolútne vhodná kombinácia.

Tortu dajte schladiť. Minimálne 1 hodinu v mrazničke. Ideálne celú noc v chladničke. Tortu, ak ju nezjete môžete skladovať aj niekoľko dní v mrazničke. Stačí ju pred servírovaním nechať tak 15 minút v izbovej teplote. Tak šup, pozháňať mangá a o chvíľu si pochutnávate na skvelom letnom koláčiku.

1 022 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page