top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Živé mrkvové muffiny

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Tieto muffiny sa dostali až do telerána a sú ozaj skvelé. Sladučké a ozdobené krémom z kešu orieškov. Nerozpadávajú sa, držia formu a moje deti ich pekne jedia aj počas cesty v aute.

Živé mrkvové muffiny

Cesto

2 poháre najemno nastrúhanej mrkvy

1 pohár ďatlí

2/3 pohára hrozienok (ak nemáte radi, tak ich zameňte za ďatle, prípadne figy)

1 pohár vlašských orechov

1 čajová lyžicka škorice

štipka muškátového orieška

1/8 čajovej lyžičky soli

1/2 čajovej lyžičky strúhaného zázvoru (môže byť aj sušený)

1/3 čajovej lyžičky kukumy

Všetky ingrediencie nasypeme do mixéra a mixujeme. Zmes by mala byť dobre premiešaná a nemusí byť úplne hladká. Zmesou naplníme košíčky na muffiny a dáme do chladničky. Pripravíme si topping.

Topping

2 hrnčeky vopred namočených kešu orieškov (minimálne 3h., ideálne cez noc)

1-2 hrnčeky čerstvej pomarančovej šťavy

1 vanilkový lusk

1 pohár ďatlí

Ingrediencie vymixujeme dohladka a pomocou vrecúška na zdobenie nanesieme na muffiny. Ak ho nemáte, zoberte plastové vrecúško a urobte v rožku dierku a nanášajte tak. Muffiny môžme buď ihneď konzumovať, no lepšie je nechať ich chladiť aspoň 2-3 hodiny.

70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page