Tieto muffiny sa dostali až do telerána a sú ozaj skvelé. Sladučké a ozdobené krémom z kešu orieškov. Nerozpadávajú sa, držia formu a moje deti ich pekne jedia aj počas cesty v aute.
Živé mrkvové muffiny
Cesto
2 poháre najemno nastrúhanej mrkvy
1 pohár ďatlí
2/3 pohára hrozienok (ak nemáte radi, tak ich zameňte za ďatle, prípadne figy)
1 pohár vlašských orechov
1 čajová lyžicka škorice
štipka muškátového orieška
1/8 čajovej lyžičky soli
1/2 čajovej lyžičky strúhaného zázvoru (môže byť aj sušený)
1/3 čajovej lyžičky kukumy
Všetky ingrediencie nasypeme do mixéra a mixujeme. Zmes by mala byť dobre premiešaná a nemusí byť úplne hladká. Zmesou naplníme košíčky na muffiny a dáme do chladničky. Pripravíme si topping.
Topping
2 hrnčeky vopred namočených kešu orieškov (minimálne 3h., ideálne cez noc)
1-2 hrnčeky čerstvej pomarančovej šťavy
1 vanilkový lusk
1 pohár ďatlí
Ingrediencie vymixujeme dohladka a pomocou vrecúška na zdobenie nanesieme na muffiny. Ak ho nemáte, zoberte plastové vrecúško a urobte v rožku dierku a nanášajte tak. Muffiny môžme buď ihneď konzumovať, no lepšie je nechať ich chladiť aspoň 2-3 hodiny.