Papaya je náš nový miláčik. Po niekoľkých smoothies ma napadlo urobiť z nej tortu. Dobre som urobila, lebo jej sladká chuť a krémová konzistencia sa s kešu orieškami hneď skamarátila. Ešte sa s papayou chystám experimentovať, skúsim čokoverziu.
Papayovo-černicový-kešu raw cheesecake
Korpus
1 hrnček (2,5 dcl) mandlí
1 hrnček ďatlí
štipka soli
Najskôr rozmixujte mandle, potom pridajte ďatle. Vytvorte lepkavú hmotu. Túto hmotu utľapkajte na spodok formy na pečenie. Tentokrát kraje nechajte voľné, aby bolo pekne vidieť dvojfarebnosť torty.
Náplň
1 a pol hrnčeka vopred namočených kešu orieškov (minimálne 4 hod., ideálne cez noc)
1 papaya
1 a pol hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
1/2 hrnčeka černíc (prípadne iných bobúľ, ktoré nám hmotu zafarbia na fialkovo)
javorový sirup - v prípade potreby
Všetko okrem černíc vymixujte na hladkú hmotu. Polovicu zmesi vylejte na korpus a do zvyšku primixujte bobule. Nalejte na prvú vrstvu. Nalievajte pomaly, aby ste predišli zmiešaniu vrstiev. Ak sa bojíte spojenia zmesí, dajte korpus s prvou vrstvou na 15 minút do mrazničky, potom pokračujte druhou vrstvou. Hotovú tortu dajte a noc do chladničky na druhý deň môžete konzumovať. Ak neviete vydržať, tak tortu šupnite na hodinku/dve do mrazáku.