top of page
Obrázek autoraZuzana Freso

Karamelové kocky vol.1

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Už dávno som mala v pláne skúsiť vyrobiť raw karamel. Preňúrala som internet aj instagram. Tento recept sa mi zdal naj. Je mi jasné, že na vlastnom recepte na karamel ešte budem pracovať, ale na úvod je toto naozaj paráda.

Karamelové kúsky vol. 1

Korpus

100g nesolených mandlí

50g kešu natural

50g datlí

Karamel

1/2 pohára tahini

1/2 pohára javorového sirupu

1/4 pohára roztopeného panenského kokosového oleja

1/4 ČL himalájskej soli

vanilkový lusk

Poleva

3 PL nepraženého a nesladeného kakaa

1 PL karobu

3-4 PL kokosového cukru

1/2 pohára roztopeného panenského kokosového oleja

Postup Korpus

Ak datle nie sú mäkké, namočíme ich na pol hodinku do vody. Spolu s orechami ich vymixujeme na lepkavú hmotu. Natlačíme ich na spodok formy. Mne tento pomer vyšiel do vrchnáka od janskej misky (do tej, čo sa v nej robia francúzske zemiaky.)

Karamel

Zmes spolu vymixujeme a nalejeme na korpus. Dáme do mrazničky stuhnúť.

Poleva

Ingrediencie vymixujeme a nalejeme na karamelovú vrstvu. Dáme na 20 minút do mrazničky a môzme krájať. Stačí skladovať v chladničke.

Poznámka

Kocky sa na slnku začnú topiť. Ak sa nimi chcete pochváliť na návšteve, radšej ich pred cestou zamrazte.

244 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page