Už dávno som mala v pláne skúsiť vyrobiť raw karamel. Preňúrala som internet aj instagram. Tento recept sa mi zdal naj. Je mi jasné, že na vlastnom recepte na karamel ešte budem pracovať, ale na úvod je toto naozaj paráda.
Karamelové kúsky vol. 1
Korpus
100g nesolených mandlí
50g kešu natural
50g datlí
Karamel
1/2 pohára tahini
1/2 pohára javorového sirupu
1/4 pohára roztopeného panenského kokosového oleja
1/4 ČL himalájskej soli
vanilkový lusk
Poleva
3 PL nepraženého a nesladeného kakaa
1 PL karobu
3-4 PL kokosového cukru
1/2 pohára roztopeného panenského kokosového oleja
Postup Korpus
Ak datle nie sú mäkké, namočíme ich na pol hodinku do vody. Spolu s orechami ich vymixujeme na lepkavú hmotu. Natlačíme ich na spodok formy. Mne tento pomer vyšiel do vrchnáka od janskej misky (do tej, čo sa v nej robia francúzske zemiaky.)
Karamel
Zmes spolu vymixujeme a nalejeme na korpus. Dáme do mrazničky stuhnúť.
Poleva
Ingrediencie vymixujeme a nalejeme na karamelovú vrstvu. Dáme na 20 minút do mrazničky a môzme krájať. Stačí skladovať v chladničke.
Poznámka
Kocky sa na slnku začnú topiť. Ak sa nimi chcete pochváliť na návšteve, radšej ich pred cestou zamrazte.