Ak si nájdete cestu ku kelovým chipsom, budete stále rozmýšľať, akú príchuť by ste im dali. Moje prvé boli s príchuťou kari. Druhé sú čokoládové. Ďalšie urobím "syrové".
Príprava trvá asi 5 minút. Najskôr umyte listy kučeravého kelu, osušte a natrhajte na menšie kúsky. Do lístkov vmasírujte ľubovoľnú príchuť, dajte do sušičky a sušte pri 42 stupňoch asi 8 hodín. Čím dlhšie sušenie, tým chrumkavejšie sú chipsy. A čím sú chrumkavejšie, tým sú lepšie.
A ako som prišla ku čokoládovej príchuti? Deti chceli kakauko. Urobila som im ho z domáceho lieskovcového mlieka, naturálneho kakaa, banánu a agáve sirupu. Zo zvyšku som urobila marinádu pre budúce kelové chipsy.
Výsledok? Sladké, čokoládové, zdravé. Uznávam, že pre nováčikov je to zvláštna chuť. Mne však chutili tak, že som sa musela krotiť, aby som ich nezjedla všetky a nechala čosi aj na ochutnanie pre návštevy. Deti? Nataška (3r.) zopár zjedla a chutili (jasné, veď sú čokoládové) a Eliške (5r.) sa nepáčil vzhľad, tak nezjedla ani kúsok :) Dajte vedieť, ako a či chutili Vám.
A aby som nezabudla - ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!
Kde kúpiť
Kučeravý kel - Rozel.sk
Kakao natural - Kakaoshop.sk