• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Jahodový kešu "jogurt"

December 6, 2012

Keď kešu oriešky, banán a napríklad jahody rozmixujete, dostanete sladučkú, krémovú, výživnú, zdravú hmotu, ktorá sa veľmi podobá jogurtu. Dajte si ho napríklad na raňajky (mňa zasýtila tak na 2-3 hodiny) alebo ako dezert po obede, či ako topping na lievance.

 

Jahodový kešu "jogurt"

 

1/2 hrnčeka namočených kešu orieškov

1 hrnček jahôd (môžu byť aj maliny, broskyne, nektarinky...)

1/2 zrelého banána (ak nemáte nemusíte)

1 čajová lyžička citrónovej šťavy

javorový alebo agáve sirup na dochutenie (myslím však, že banán stačí)

kúsky ovocia na dozdobenie

 

Kešu oriešky namočíte na 2-4 hodiny do vlažnej vody. Do mixovacej nádoby dajte oriešky, jahody, banán, citrónovú šťavu a mixujte do hladka. Namočené kešu oriešky sa dajú ľahúčko pomixovať aj ponorným mixérom. Banán dodá jedlu sladkosť, preto si myslím, že sirup na dochutenie nakoniec ani nepoužijete. Zmes, ktorá vznikne, pripomína jogurt. Preto toto jedlo dostalo aj taký názov. Výživové hodnoty oboch produktov sa však veľmi líšia. Kešu "jogurt" chutí výborne, je bez mlieka, cukru, múky a urobený za pár minút. Enjoy!

Please reload