• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Karfiolotto

May 18, 2013

Tento recept je modifikáciou všetkého možného, čo som prečítala, pospájala a nakoniec aj dokombinovala a po odobrení manžela – ochutnávača aj pridala do zoznamu večerí. V hlavnej úlohe vystupuje karfiol, ktorý je mimoriadne výživný, ľahko stráviteľný, nízkokalorický a ešte pôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva. Ak kupujete karfiol na trhu, neberte ten najbelší. Taký nehnojený by mal mať hnedé škvrnky.

 

Táto večera je niečo ako šalát a opticky pripomína rizoto. Ak idete v živej strave na 100%, vynechajte restovanie cibuľky a tofu. Príprava sa skladá zo štyroch fáz. Pomenovala som ich ryža, dressing, cibuľka a tofu. Jednotlivé fázy nie sú komplikované, i keď to možno tak vyzerá.

 

Karfiolotto

 

Ryža

½ karfiolu

cca 10ks sušených paradajok

cca 2ks čerstvých paradajok

cca 1 hrsť mungo klíčkov

 

Karfiol nasekáme na hrubom strúhadle. Sušené paradajky nakrájame nadrobno, čerstvé paradajky na trošku väčšie kúsky. Všetko spolu s mungo zmiešame vo veľkej miske.

 

Dressing

Šťava z polovičky citróna

Olivový olej

Soľ

Čerstvý koriander

Med

 

Všetko spolu vymixujte. Dressing bude krémový a veľmi svieži najmä vďaka koriandru.

 

Cibuľa

Kokosový olej

Červená cibuľa

Sójová omáčka

Med

 

Cibuľu nakrájanú na prúžky orestujeme na panvici a keď je už hotová, tak pridáme med a sójovú omáčku.

 

Tofu

Tofu – údené, lahôdkové

 

Tofu nakrájame na plátky a opečieme na panvici do chrumkava.

 

A potom dresing vmiešame do šalátu, do stredu dáme cibuľku a dozdobíme tofu. No čo myslíte? Komplikované?

Please reload