• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Tropická mangová torta

July 4, 2013

Zatiaľ stále naša najobľúbenejšia je torta s názvom “TROPICKÁ”. Je sladučká a každému chutila. Návštevám, dedkom, babkám aj deťom. Je hotová asi za pol hodku a zožnete s nou zaručený úspech.

 

Tropická mangová torta

 

Korpus

1 ½ hrnčeka nesladeného strúhaného kokosu

1 ½ hrnčeka vlašských orechov, prípadne makadamových

1 ½ hrnčeka sušených datlí (nesladených)

 

Všetky ingrediencie pomixujte a vytvorte lepkavé cesto, ktorým vyplňte tortovú formu aj po okrajoch. Korpus dajte na 15 minút do mrazničky.

 

Výplň

2 hrnčeky zrelého manga (cca 2 ks)

¾ hrnčeka sušeného manga (nesladeného)

½ až ¾ hrnčeka roztopeného kokosového oleja

 

Sušené mangá namočte na 10 minút do vody a nechajte odkvapkať. Následne sušené aj čerstvé mangá pomixujte do hladka. Pomaly primixujte aj roztopený kokosový olej (ten nám tortu krásne stuží). Vylejte na korpus.

 

Ozdoba

Tortu ozdobte bobuľovitým ovocím podľa vlastného výberu. Ja som dala čučoriedky a maliny. Absolútne vhodná kombinácia.

 

Tortu dajte schladiť. Minimálne 1 hodinu v mrazničke. Ideálne celú noc v chladničke. Tortu, ak ju nezjete môžete skladovať aj niekoľko dní v mrazničke. Stačí ju pred servírovaním nechať tak 15 minút v izbovej teplote. Tak šup, pozháňať mangá a o chvíľu si pochutnávate na skvelom letnom koláčiku.

Tags:

Please reload