• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Čokoládové truffles

April 24, 2014

Niekedy človek nemá chuť na tortu, len na takú malú drobnosť, ideálne čokoládovú. Preto som sa rozhodla vyrobiť Čokoládové truffles. Ak sa vám zdá, že truffles sú po anglicky hľuzovky, nemýlite sa. Bombóny obalené v čokoláde dostali názov práve po nich, keďže sa svojou farbou a tvarom podobajú. Originálne čokoládové truffles sú z masla, smotany, čokolády a cukru. A tie naše?

 

Čokoládové truffles

 

Guličky

100g vlašských orechov 

50g kokosového oleja

50g strúhaného kokosu

50g kakaového prášku z nepražených kakaových bôbov

50g agáve sirupu (prípadne iného prírodného sladidla)

1PL tamari (alebo sójovej omáčky, prípadne štipka soli)

 

Najskôr vymixujeme na múku vlašské orechy. Potom primixujeme ostatné ingrediencie. Nemusíme úplne na hladkú hmotu. Prehodíme do misky a dáme na 20 minút do mrazničky. Hmota stuhne a ľahšie sa z nej tvarujú guličky. 

 

Zatiaľ si pripravíme plech a vyložíme ho papierom na pečenie. 

 

Po 20 minútach začneme tvarovať guličky. Ideálne jednohubky. Kladieme ich na papier na pečenie a opäť dáme na 20 minút do mrazničky. Pripravíme si čokoládu na namáčanie.

 

Čokoláda na namáčanie

1/2 hrnčeka kokosového oleja

1/3 hrnčeka kakaového masla (ak nemáte, nahradíme kokosovým olejom)

50g kakaového prášku z nepražených kakaových bôbov

1/3 hrnčeka agáve sirupu (prípadne iného prírodného sladidla)

1PL Tamari (alebo sójovej omáčky, prípadne štipka soli ak nemáte)

 

Pri kréme je dôležité, aby bola hmota naozaj tekutá, kľudne pridajte olej alebo agáve. Ak ste si urobili čokoládu skôr a začala tuhnúť, dajte ju do vodného kúpeľa. Obaľovanie pôjde jednoduchšie a krém pekne stečie po primrznutej guličke a zanechá krásny hnedý čokoládový film. Ak pridáte kakaové maslo, film bude tuhší a viac čokoládový. 

 

Guličky vyberieme z mrazničky a obaľujeme. Opäť ich kladieme na papier na pečenie. Ozdobíme buď kokosom, čili, soľou, škoricou .. Mne najviac chutia tie so soľou a čili :) 

 

Skladujeme ich v chladničke, prípadne v mrazničke. Vydržia dlho, ak ich nezjete :) 

 

 

 

 

 

Tags:

Please reload