• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Lahodná levanduľová raw torta

 

Levanduľu poznáme hlavne z našich šatníkov, ktoré dokáže nádherne prevoňať a oblečenie v nich dokonale ochrániť pred moľami. Levanduľa však v sebe skrýva ešte jedno úžasné tajomstvo – okrem toho, že je príjemne voňavá, je aj neuveriteľne chutná! Môže sa použiť do varenia aj pečenia, robia sa z nej sirupy, džemy, oleje, korenie aj čaj. Alebo fantastické koláče a torty, ktoré potešia chuťové poháriky nejedného maškrtníka. A práve jednu z takýchto sladkých dobrôt si pripravíme v spolupráci LeMini / BeFresh.

 

Lahodná levanduľová raw torta
 
Ingrediencie:

Korpus
300 g mandlí (vopred namočených vo vode na 8 hod. a následne usušených)
5 PL agáve
3 PL kakaa
2 PL levandule

 

Krém:
300 g kešu orechov (namočných vo vode na minimálne 4 hod.)
pol pohára kakaového masla
pol pohára panenského kokosového oleja
3 PL citrónovej šťavy
1,5 pohára orechového mlieka
2 PL sušenej levandule
šťavu z cvikly na zafarbenie

 

Postup:

Korpus získate vymixovaním mandlí, agáve a kakaa. V prípade, že nebude dobre lepiť, použite pár kvapiek vody. Takto pripravený korpus vtlačte prstami na spodok formy.

 

Podobne získate krém. Stačí rozmixovať jednotlivé ingrediencie a pridať ich na korpus. Jemná chuť levandule spolu s kakaovým maslom pre vás pripraví dokonalý zážitok.

 

Farbu torty môžete zmeniť na ružovú pridaním niekoľkých lyžíc cviklovej šťavy.

 

Tags:

Please reload