• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Čokoládové raw brownies

Vianočnými koláčmi prepchaté bruchá sa už pomaly zregenerovali a opäť začíname mať chuť na niečo sladké. Hlavne netreba zabúdať, že aj sladké môže byť zdravé, preto sme si pre vás pripravili ďalšiu pochúťku v spolupráci LeMini / befresh.sk – zdravé čokoládové brownies z raw kakaa. Nepražené kakao si určite obľúbite – obsahuje naozaj veľa antioxidantov (dokonca viac ako zelený čaj, čučoriedky či červené víno) a zároveň robí dobrú náladu.

 

Chutné čokoládové raw brownies
 
Ingrediencie:

1,5 pohára mandľového mlieka
1 – 1,5 pohára javorového sirupu alebo agáve
½ čajovej lyžičky soli alebo TAMARI omáčka
4,5 pohára raw kakaa
2 vanilkové lusky alebo vanilkový prášok (z bio obchodu)
6 pohárov kešu orieškov (pomletých najemno)

 

Postup:

Kešu oriešky pomixujeme na múku, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Zmes v centimetrovej vrstve rovnomerne nanesieme na nepriľnavú fóliu alebo papier na pečenie. 

 

V sušičke sušíme na 42 stupňoch asi 8 hodín. V prípade, že nemáte sušičku, sušiť môžete v rúre na nízkych teplotách, na radiátore či dokonca na slnku, čo odporúča aj sama Zuzka. V polovičke sušenia je potrebné brownies prevrátiť. Ak nemáte chuť čakať, jednoducho dajte brownies na pol hodinu do mrazničky, nakrájajte a uchovávajte v chlade.

 

Tags:

Please reload