• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Sledujte Befresh aj na sociálnych sieťach
Please reload

Vyhľadávanie

February 26, 2019

February 20, 2019

July 23, 2018

Please reload

Najnovšie recepty

Fusilli s paradajkovou omáčkou, zaúdenou šošovicou a medovým kozím syrom

August 13, 2018

Letné obedy sú zaujímavejšie, keď máte dobrú zbraň. Tentokrát doslova - SMOKING GUN od SAGE SK! Áno, je určená na revolúciu. Takú malú, domácu. Vo vašom malom, či väčšom gastrosvete. Prvý krát som sa s niečím takým stretla počas kurzu Matthew Kenney Culinary Fundamentals of Raw Cuisine Level 2. v Barcelone. Uchvátilo ma, že takáto mašinka vôbec existuje a ako môže za pár minút zmeniť klasickú chuť na niečo nečakané. Veľmi som sa potešila, keď mi na Facebooku vyhodilo reklamu, že už aj na Slovensku si takúto mašinku viem zaobstarať. Receptov mám v hlave viac, toto je prvý z nich.

 

Fusilli s paradajkovou omáčkou, zaúdenou šošovicou a medovým kozím syrom

 

 

Ingrediencie:

 

Polovičné balenie cestovín Barilla, uvariť podľa návodu.

 

200g zaváraných pasírovaných paradajok

asi 1dcl čistej vody

1 strúčik cesnaku nakrájaný na tenučké plátky

1 PL kvalitného olivového oleja

3 vetvičky čerstvého tymiánu

100g uvarenej čiernej šošovice beluga

soľ podľa potreby

1/2 dlhého korenia Piper longum od Mikori

 

kozí syr s medom z YEME plnochutné potraviny alebo parmezán

žerucha alebo iná chrumkavá zelená bylinka

chilli podľa chute

 

Postup:

 

Šošovicu uvaríme podľa návodu.

 

Na oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky, vodu, soľ, korenie, tymián. Varíme asi 10 - 15 minút. Omáčku zmiešame s cestovinami, môžeme pridať trošku olivového oleja.

 

Tesne pred podávaním šošovicu zaúdime údiacou pištoľou a primiešame k cestovinám. Príjemné zaúdenie dodá cestovinám netradičný nádych.

 

Podľa chute si na cestoviny nasypte syr, chilli a žeruchu.

 

Buen Provecho!

Please reload