Text/Foto: Jaja Jenčová, Recept: Zuzana Frešo
3. bře 20151 min
Levanduľu poznáme hlavne z našich šatníkov, ktoré dokáže nádherne prevoňať a oblečenie v nich dokonale ochrániť pred moľami. Levanduľa však v sebe skrýva ešte jedno úžasné tajomstvo – okrem toho, že je príjemne voňavá, je aj neuveriteľne chutná! Môže sa použiť do varenia aj pečenia, robia sa z nej sirupy, džemy, oleje, korenie aj čaj. Alebo fantastické koláče a torty, ktoré potešia chuťové poháriky nejedného maškrtníka. A práve jednu z takýchto sladkých dobrôt si pripravíme v spolupráci LeMini / BeFresh.
Lahodná levanduľová raw torta
Ingrediencie:
Korpus
300 g mandlí (vopred namočených vo vode na 8 hod. a následne usušených)
5 PL agáve
3 PL kakaa
2 PL levandule
Krém:
300 g kešu orechov (namočných vo vode na minimálne 4 hod.)
pol pohára kakaového masla
pol pohára panenského kokosového oleja
3 PL citrónovej šťavy
1,5 pohára orechového mlieka
2 PL sušenej levandule
šťavu z cvikly na zafarbenie
Postup:
Korpus získate vymixovaním mandlí, agáve a kakaa. V prípade, že nebude dobre lepiť, použite pár kvapiek vody. Takto pripravený korpus vtlačte prstami na spodok formy.
Podobne získate krém. Stačí rozmixovať jednotlivé ingrediencie a pridať ich na korpus. Jemná chuť levandule spolu s kakaovým maslom pre vás pripraví dokonalý zážitok.
Farbu torty môžete zmeniť na ružovú pridaním niekoľkých lyžíc cviklovej šťavy.