top of page

Lahodná levanduľová raw torta


Levanduľu poznáme hlavne z našich šatníkov, ktoré dokáže nádherne prevoňať a oblečenie v nich dokonale ochrániť pred moľami. Levanduľa však v sebe skrýva ešte jedno úžasné tajomstvo – okrem toho, že je príjemne voňavá, je aj neuveriteľne chutná! Môže sa použiť do varenia aj pečenia, robia sa z nej sirupy, džemy, oleje, korenie aj čaj. Alebo fantastické koláče a torty, ktoré potešia chuťové poháriky nejedného maškrtníka. A práve jednu z takýchto sladkých dobrôt si pripravíme v spolupráci LeMini / BeFresh.

Lahodná levanduľová raw torta
Ingrediencie:

Korpus 300 g mandlí (vopred namočených vo vode na 8 hod. a následne usušených) 5 PL agáve 3 PL kakaa 2 PL levandule

Krém: 300 g kešu orechov (namočných vo vode na minimálne 4 hod.) pol pohára kakaového masla pol pohára panenského kokosového oleja 3 PL citrónovej šťavy 1,5 pohára orechového mlieka 2 PL sušenej levandule šťavu z cvikly na zafarbenie

Postup:

Korpus získate vymixovaním mandlí, agáve a kakaa. V prípade, že nebude dobre lepiť, použite pár kvapiek vody. Takto pripravený korpus vtlačte prstami na spodok formy.

Podobne získate krém. Stačí rozmixovať jednotlivé ingrediencie a pridať ich na korpus. Jemná chuť levandule spolu s kakaovým maslom pre vás pripraví dokonalý zážitok.

Farbu torty môžete zmeniť na ružovú pridaním niekoľkých lyžíc cviklovej šťavy.

283 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page