top of page

Zuzana Frešo 

 

Ako to všetko začalo? 

Na začiatku bola súťaž vo varení v bratislavskom obchodnom centre. Podmienky boli pre mňa vcelku jednoduché: bezlepkové, bezlaktózové, bez cukru a mäsa. Pripravila som naše obľúbené rýchle jedlo a to quinoa so špenátom, kokosovým mliekom a zeleným kari. Servírovala som to spolu s opečenými hranolkami z tofu a posypané sezamovými semienkami. Súťaž som vyhrala a bolo. Zavolali ma do Telerána a oslovili ma z novovzniknutej školy varenia Radosť variť, kde som pôsobila ako lektorka do roku 2017. 

Kurzy vediem od roku 2013 a neustále pribúdajú nové a nové. Mojou doménou sú Raw Dezerty a nový kurz Raw Fine Dining. Veľmi ma baví vidieť, ako sa ľudia tešia, keď zistia, že výroba dezertu či raw jedla nezaberie veľa času a zároveň je jedlo dokonale chuťovo vyladené. Je dôležité nechať si ich všetko obchytať, ochutnať a zážitok priniesť vo forme "výslužky" aj domov. 

Ku funkcii lektora určite patrí aj vzdelávanie sa. Ja som sa rozhodla pre tých najlepších, a to "PLANTLAB Culinary by Matthew Kenney". Mám za sebou tieto kurzy:

- Plant Based Desserts / online

- Cheese. Bread. Cacao / Miami, USA

- Entertainment Miami / USA

- Fundamentals of Raw Cuisine Level I. / online

- Fundamentals of Raw Cuisine Level II. / Barcelona

Teambuilding
bottom of page