top of page

Malinovo-mandľová zmrzlina z troch ingrediencií

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Po dlhom zvažovaní a riešení toho, ktorý odšťavovač by som si mala kúpiť mi vyšlo, že ideálny pre mňa je Sana Juicer EUJ-707 by Omega. Červený. Všetky roboty mám neplánovane (okey, teraz už plánovane) červené.

Je super multifunkčný, vie odšťavovať všetko, aj bylinky (o to mi šlo). Vie robiť orechové maslá. Vie robit špagety a cestoviny z cesta (to som neskúšala, ale na videu to vyzeralo namakane). A tiež vie zo zmrazeného ovocia urobiť sorbet.

Keď som si ho už kúpila, tak som okamžite skúšala, ako sa robí také orechové maslo. Tento robot, lebo podľa mňa sa mu už nedá hovoriť len odšťavovač alebo juicer, urobí z orechov jednotnú hmotu, ktorá spolu s kokosovým cukrom chutí ako hotový dezert. Vychádza z otvoru ako taká hrubá palička, ktorú stačí chytiť do ruky a zjesť. Môj muž mi to vyjedal počas procesu :)

Potom som chcela skúsiť sorbet, tak som začala do otvoru dávať mrazené maliny. Sem tam som prisypala kokosový cukor. A tak vznikla tá najlepšia Malinovo-mandľová zmrzlina.

Marhuľovo-mandľová zmrzlina z troch ingrediencií

Ingrediencie:

250 g mrazených malín 70 g nelúpaných mandlí (namočiť do vody na min. 8 hodín) 50 g kokosového cukru

Postup

Z mandlí si v mixéri alebo v odšťavovači urobíme mandľové maslo. Ak nemáte takéto výkonné stroje, stačí ak si zoženiete kvalitné mandľové maslo. Naozaj sa mu povenoval Dušan Plichta z Powercoffee, takže si ho môžete objednať čoskoro aj u neho.

Potom máme niekoľko možností:

1. SANA 707 - s použitím tzv. slepého nádstavca urobíme z mrazených malín sorbet a ten zmiešame s mandľovým maslom a kokosovým cukrom.

2. Vysokoobrátkový mixér - všetky ingredienci vymixujeme na hladkú hmotu. Ak sú maliny príliž roztopené, zmes dáme na čas do mrazničky.

3. Ponorný mixér - Maliny skúsime vymixovať (ak to nejde, necháme ich trošku roztopiť) a zmiešame zo zvyškom ingrediencií. Dáme schladiť do mrazničky.

Ak zmrzlinu hneď nezjeme, tak ju skladujeme v mrazničke. Spolu s marhuľovými nanukmi :)

95 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page