top of page

Cuketové špagety s koriandrom a čili


Máte chuť na chutné a ľahké jedlo, ktoré je hotové naozaj rýchlo? Pozrite sa do chladničky a ak máte cuketu a koriander, máte vyhraté. Predpokladám totiž, že soľ, cesnak a čili paprička je vo vašej základnej výbave.

Cuketové špagety s koriandrom a čili

1 cuketa/osoba

1 cibuľa - nakrájaná na pásiky

3 strúčiky cesnaku - nakrájané na jemné plátky

1 čili paprička (alebo podľa chuti)

1-2 čl korenia arabská zmes (ja mám takú od firmy Sonnentor a obsahuje čierne korenie, koriander, klinček, škoricu, rascu, muškátový oriešok, citrónové vločky)

čerstvý koriander

Ako prvé si urobíme špagety. Na výrobu špagiet existuje stroj "spirulizer". Dá sa kúpiť jednoducho cez internet napríklad aj TU. Alebo skúste obyčajnú škrabku na zeleninu a šúpaním cukety až ku jadierkam si vyrobíte tagliatelle.

Raw verzia

Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri (opatrne s cesnakom a chilli) a nalejeme na špagety.

Tepelne upravená verzia

Na osolenom olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu. Keď je už do zlatova, prihodíme cesnak a čili, zmes korenia a "cestoviny". Krátko všetko spolu opečieme a na konci primiešame koriander. Ako prílohu môžete dať mäso, rybu alebo opečené tofu. Ja mám na fotke bio kuracie mäso obalené vo vyšľahaných bielkach, pomletých mandliach a koriandrových lístkoch, zapečené v rúre na 180 stupňoch 12 minút. Ak by ste to robili, tak papier na pečenie alebo pekáč polejte olivovým olejom.

Dobrú chuť!

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page