Karfiolotto

Aktualizováno: 26. bře 2020


Tento recept je modifikáciou všetkého možného, čo som prečítala, pospájala a nakoniec aj dokombinovala a po odobrení manžela – ochutnávača aj pridala do zoznamu večerí. V hlavnej úlohe vystupuje karfiol, ktorý je mimoriadne výživný, ľahko stráviteľný, nízkokalorický a ešte pôsobí ako prevencia rakoviny hrubého čreva. Ak kupujete karfiol na trhu, neberte ten najbelší. Taký nehnojený by mal mať hnedé škvrnky.

Táto večera je niečo ako šalát a opticky pripomína rizoto. Ak idete v živej strave na 100%, vynechajte restovanie cibuľky a tofu. Príprava sa skladá zo štyroch fáz. Pomenovala som ich ryža, dressing, cibuľka a tofu. Jednotlivé fázy nie sú komplikované, i keď to možno tak vyzerá.

Karfiolotto

Ryža

½ karfiolu