top of page

Chipsy z kučeravého kelu


Kelové chipsy som prvý krát ochutnala pred rokom v Amerike. Majú niekoľko výrobcov a roznych príchutí. Už som už odlietala s tým, že ich musím ochutnať. Toľko som o nich čítala, že som už bola pekelne zvedavá, ako chutia.

Najlepšie boli tie chrumkavé s príchuťou ananásu a čili. Včera som však doma žiaden ananás nemala a tak som urobila chipsy s príchuťou indie. Môj muž doniesol z výletu z Dilí veľký pakel indického kari a tak som vlastne nemala nad čím rozmýšľať.

Urobila som omáčku naozaj intenzívnej chuti. Myslela som si totiž, že sa chuť sušením zjemní. Nie je to tak, ostala rovnako ostrá. Ich konzumácia ostala len a len mne. Hurá! Nabudúce urobím aj pre rodinu. Už mám v pláne čokoládové.

A ako sa také chrumkavé kelové chipsy robia?

Chipsy z kučeravého kelu

Asi 6 listov kučeravého kelu natrháme na menšie kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať.

Omáčka

2PL citrónovej šťavy

1cm čerstvého zázvoru

1strúčik cesnaku

1-2 PL kvalitného kari korenia (podľa mňa sa hodí aj kari pasta)

1/3 pohára kešu orechov (4h namočených vo vode)

štipka kajenského korenia

soľ podľa chuti

Všetky ingrediencie spolu vymixujeme do hladkej hmoty a „vmasírujeme“ do kelových lístkov. Rozprestrieme na ten flex..(či jak sa volá ten papier) a dáme do sušičky na 42 stupňov. Po 8 hodinách sú chipsy naozaj chrumkavé a nikdy by ste nepovedali, že sú zeleninové.

A prečo si zobstarať kučeravý kel? Lebo je super zdravý a dá sa pestovať aj keď mrzne. Kde ich zoženiete? V Bratislave na Miletičke alebo poštou ich vie poslať pán František z Rozel.sk.

205 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page