top of page

Upeč si polievku!

Milujem recyklovať zvyšky z chladničky. Práve z nich vznikajú tie najlepšie recepty. Naposledy mi ostalo v chladničke voľajako veľa petžlenu. Neviem presne ako je to možné, ale asi nejaká donáška potravín neprebehla v požadovanom množstve. A takto som zrecyklovala to, čo sme doma mali. Upiekla som si polievku.


Polievka z pečeného petržlenu a karfiolu


500g petržlenu

300g karfiolu

1 cibuľa

5 strúčikov cesnaku

1čl soli

1-2 čl korenia sumac

2 PL olivového oleja

1 fľaša SUMO PHO alebo 500ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)

500 ml vody (prípadne viac, podľa požadovanej hustoty)



Očistenú zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme sumacom. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 30-40 minút. Jednoducho dovtedy, kým je možné do petržlenu pichnúť vidličku.


Zeleninu dáme do mixéra a pridáme vývar. Rozmixujeme dohladka. Pridáme vodu a necháme v hrnci prevrieť. Podľa potreby osolíme.


Veľmi dobre s PHO vývarom a zeleninou funguje soľ z medvedieho cesnaku, nádherné zvaná aj smaragdová soľ (recept TU) a naklíčená, vysušená pohánka (návod ako na to, nájdete TU). Pre deti sú samozrejme topka guličky do polievky.


Vývar SUMO PHO sme kúpili v Starej Tržnici na trhu v sobotu. Inak majú skvelú aj paradajkovú polievku a hovädzí vývar. Skúste. Cez net som našla, že ich predáva Freshbox.


Držím palce pri varení a dajte vedieť, či chutilo.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page