top of page

BLENDTEC, VITAMIX, OMNIBLEND A GARDEN21

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Pred Vianocami u nás na stole zrazu stáli 4 "high-speed" mixéry. Čo je lepšie ako otestovať ich v horúcej prevádzke? Test nie je profesionálny. Výsledkom testu je vyslovene môj vlastný pocit z používaného stroja. Test nebol nikým sponzorovaný. Ešte je potrebné vedieť, že už tri roky používam Vitamix a necelý rok Blendtec. Milujem kvalitné a pekné kuchynské stroje. Každý má svoje pre a proti, ani jeden nie je dokonalý. Preto je len na vás, ktoré pre a proti vás osloví.

Takže je jasné, že každý z nich výborne mixuje. Topkou sú Blendtec a Vitamix. Samozrejme sú aj najdrahšie. Mixujú všetko na kašu a to s tupými nožmi. Blentec má také tupé nože, že sa na nich ani omylom nedá porezať a pritom mixuje parádne dohladka.

Blendtec

PLUSY: Je maličký, vôjde do priestoru linka - skrinka, zmestí sa do kufra na cesty - preto ho nosím v mobilnej škole varenia so sebou. Silný motor si poradí aj s korpusom na torty. Doma ho mám na linke a denne v ňom robím smoothies. Je tam špeciálny program na xxl smoothie a ten nechám 2x prebehnúť, aby bolo smoothie úplne hladké. Je ideálny pre mužov, stlačí program a mixér sa sám vypne. Má najlepšiu reklamu.

MÍNUSY: Nemá tyč na miešanie - čo je pre mňa strašne dôležitá súčasť mixéru. Keďže nemá tyč, ovocie a zeleninu je potrebné nakrájať na menšie kúsky, aby si ich nože vedeli samé stiahnuť a pomixovať. Našla som však na internete, že sa dá kúpiť príslušenstvo, čo určite prispeje k lepšiemu využitiu Blendtecu.

Vitamix

PLUSY: Má jednoduché ovládanie. Dokonale mixuje na jemnučké hmoty. Používame na výrobu tortových krémov. Nutella je dokonalá - hladučká. Skúšala som mandľové a kokosové maslo - super smooth. Ak ho necháte dlhšie bežať mixované suroviny zahrieva.

MÍNUSY: Pri hustejších zmesiach sa sám vypne - má západku, ktorá chráni pred prehriatím a keď sa motor opäť schladí, mixér normálne mixuje ďalej. Stáva sa to napríklad pri zmrzlinách či korpusoch na torty.

Omniblend

Omniblenďácka nádoba sedí a funguje s motorom Vitamixu. Má tenučké miešatko, čo mne - Vitamixáčke - prišlo veľmi srandovné. Test sme urobili len jeden. Do nádoby Omniblend sme dali kokosový cukor a chceli sme z neho urobiť prášok. S motorom Omniblend cukor ostával na krajoch nádoby a mixoval sa len stred. Tú istú nádobu sme napojili na motor Vitamixu a ten krásne zobral celú dávku cukru a asi za 4 sekundy bol z cukru prášok.

Keďže bol Omniblend u nás len jeden deň, viac sme ho neotestovali. Každopádne, náš kamarát Radim (ak to čítaš, kľudne pridaj svoj koment a skusenosti) je jeho veľký fanúšik a vyrába si na ňom hocičo, aj raw fašírky a dokonca ho vie aj opravovať.

PLUSY: Výhoda Omniblendu je jeho cena a pre Vitamixákov je dôležitá informácia, že keď z nejakého dôvodu budete potrebovať nádobu, môžete si kúpiť Omniblenďácku - funguje a je o polovicu lacnejšia.

Garden21

PLUSY: Má najväčšiu nádobu zo všetkých. Motor má výkonný, zvláda zmrzlinu aj korpusy. Má jednoduché ovládanie - ako Vitamix. Pomer cena-výkon je úplne v pohode.

MÍNUSY: Nutellu nevymixoval tak dokonale ako Vitamix, ale ak neviete, ako jemne to dokáže mixer vymixovať, bude to stačiť. Jeho hlavný problém je, že motor pri mixovaní smrdí. V jedle to síce cítiť nie je, ale mne to strašne vadí. Hlavne, keď sme ho používali viac krát za sebou, tak to bolo nepríjemné. Má ho však veľa ľudí a niektorí majú šťastie - vraj im nesmrdí. Ja mám skúsenosť s dvoma a tie smrdia. Palica je zložená z dvoch častí a pri miešaní sa rozpadáva, čo je otravné. Ďalšie mínus je, že nemôžete pripravovať malé množstvá.

Zatiaľ je to všetko. Ktorý si teda vyberiete? Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, píšte a budeme informácie dopĺňať.

1 485 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page