top of page

Zelené smoothie s ananásom


Začať deň smoothie je u nás už roky tradícia. Moje deti ma ráno posielajú im ho pripraviť. Smoothie neraňajkujú len vtedy, keď sme na výlete a nevezmeme si mixér. Na cesty používame Blendtec. Je ľahučký a naozaj skladný. Nádobu na mixovanie však netreba umývať v umývačke, ako som to robila ja, lebo začína byť čoraz hlučnejší. Zdá sa mi, že budem musieť vyskúšať servis alebo kúpiť novú nádobu. Ráno, keď všetci spia je to zaručený budíček. Vďaka za to, že žijeme v dome :)

Aj u vás je to tak, že najlepšie recepty vznikajú zo zvyškov v chladničke? My doma máme obvykle zásobu banánov, jablká a nejaké hrušky, stopkový zeler a nejaké superpotraviny.

Tento týždeň som sa neplánovane ocitla v OC Central. Skočila som teda do Freshlandie. Kto to nepozná, je to zelovoc známy tým, že tam majú naozaj všetko. (Ok, nemali citrónové lístky, ale len kvôli tomu, že ich vypredali.). Keď som tam zbadala som taký zrelý, dokonalý ananás, hneď som ho kúpila. A dobre som spravila. Pripomenula som si Thajsko. Chuť bola dokonalá a dalo sa jesť aj to obvykle tvrdé vnútro.

A tak vznikol tento smoothie. Moje deti zatiaľ nie sú velkí kamoši so zázvorom, tak im som ho vynechala a sebe domixovala pekný kus.

Zelené smoothie s ananásom

1-2 hrste baby špenátu

2 banány

1-2 paličky stopkového zeleru

tretina ananásu

zázvor podľa chuti

voda na zriedenie (ak máte kokosovú, dajte tú)

Tradične všetko pomixujeme a podávame. Moje deti ho pijú bez zázvoru, lebo ich štípe. Dúfam, že len zatiaľ.

Vy si ananás miešate s čím?

204 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page