top of page

Amapola alebo Virgin Piña Colada


Amapola je po španielsky mak. V googli mi v obrázkoch stále ukazuje krásny červený kvet, ktorý v máji/júni môžete vidieť popri cestách. Netuším, prečo tento žltý drink dostal pomenovanie práve podľa červeného kvetu. Snáď preto, že pohľad obe amapoly vyčaruje na tvárach úsmev.

Tento drink sme objavili v Paname. Môj muž si stále pýtal Virgin Piña Coladu a tak nás poučili, že je to Amapola. Jasné, že v strednej Amerike sladia aj to, čo je prirodzene sladké, takže pár lyžíc cukru alebo "salko" tam poputovalo na "sto péro". Ale spolu s ľadom a sviežim ananásom to bol proste náš panamský hriech. Skúšali sme to aj bez cukru, ale verte mi, nebolo to ono. Používali mrazený ananás, ktorý asi nebol až taký sladký ako ten, ktorý si necháte doma poriadne do sladka vyzrieť alebo ten, ktorý vám donesie Marek z Fresheees. Každopádne vám ponúkam recepty oba. Originál a moje variácie.

Originál Amapola

Ako Amapolu servírovali v TV Panama

Recept som našla na internete, ak viete španielsky, pozrite si ho tuto Amapola podľa tradičného receptu. Ja som Vám ho prepísala. Samozrejme, všetko stačí pomixovať a servírujeme chladené. Teraz ma napadá, že je to aj dobrý základ na nanuk :)

1 celý zrelý ananás

1 plechovka kokosového mlieka

1 plechovka zahusteného mlieka (niečo ako Salko)

450 ml ananásovej šťavy

ľad podľa chuti

Befresh Amapola 1.

Po príchode z Panamy sme mali veľký smoothie event, preto som sa rozhodla, že zamestnancom do firmy prinesiem trošku exotiky. Vyrobili sme kvantum Befresh Amapoly. Džús nám narobili vo Juice Shope Fach a bol sladký , bez pridania cukru a za studena lisovaný.

1/2 zrelého ananásu

1 pohár kokosového mlieka

1/2 pohára ananásového džúsu (ideálne bez sladidiel)

Simple Fresh Amapola 2.

Táto jednoduchá a možno aj najlepšia Amapola vznikla tak, že som doma mala len ananás a kokosové mlieko. Zistila som, že to úúúúúúplne stačí. Pomery bohužiaľ netuším, ale skúste si nájsť ideálnu konzistenciu. Na jej výrobu vám stačí len: zrelý ananás a kokosové mlieko. Pomixujete, môžte aj s ľadom a voilá, drink je na svete.

Tak ktorú si pripravíte? :)))

132 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Mango lassi

bottom of page