top of page

Mango lassi

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Lassi je tradičný a obľúbený indický jogurtový nápoj. Môže byť slaný alebo sladký. Pri slanom je ochutený napríklad soľou a rímskym kmínom. Pri sladkom sa korenie nahrádza ovocím a niekedy v ňom môže byť aj pridaný cukor. Ten my pridávať isto nebudeme. Keďže naše mango lassi bude raw, nebudeme pridávať ani jogurt.

Takže ako na to?


Mango Lassi

Mango Lassi

200g zrelého manga

50g kešu orechov, namočených cez noc alebo minimálne 4 hodiny vo vode

30g datle, ak sú trvdé, tiež ich treba necha trochu vymočiť vo vode, aby zmäkli a dobre sa rozmixovali

150ml vody

100ml kokosového mlieka, prípadne kokosovej vody

1čl panenského kokosového oleja

kardamon na špičku nožíka

Keď toto všetko pekne vymixujte, môžete pridať ľad a bambusovú slamku, sadnúť si na balkón či terasu a užiť si slnečné popoludnie.

Ak máte na Mango lassi chuť a nechce sa vám ho pripraviť, môžete ho vyskúšať v reštauráciách THALI.

TIP kde kúpiť mango:

BILLA - ja v Bille kupujem to tzv. ready to eat mango. V balení sú dve mangá a stoja maximálne 3,- Eurá. Výhodou je, že je to stabilná billácka ponuka a teda ak si náhle u našich zmyslím, že mám chuť na mango, kúpim ho aj vo Svite :)

Fresheees - na ich webe nájdete zrelé, letecky dovezené mangá. To znamená, že mango dozrelo normálne a zrelé ho odtrhli a následne lietadlom prepravili do Európy. Sú podstatne drahšie, jeden kus výjde na 6-8,- EUR. Výhoda je, že vám ich donesú ich priamo domov, kdekoľvek na Slovensku a Čechách.

Rusovský zelovoc, zelovoc v búdke na Dlhých Dieloch, Freshlandia- predávajú letecky dovezené mangá za vyššiu cenu ako Fresheees, ale keď nutne potrebuješ takúto dobrotu, tak je všetko jedno. Nevýhodou je, že sú len v Bratislave.

Verím, že vám bude chutiť.

218 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page