top of page

Kokosové mlieko z mladého kokosu


Môj prvý kontakt s kokosovým mliekom bol pred mnohými rokmi, kedy mi kamoš urobil Green Thai Curry. Skoro som odpadla a pravda je taká, že keby som sa nehanbila a nehrala formu, určite by som zožrala (doslova) aj hrniec. Presne si pamätám ten pocit, ako som bola šťastná, že jem. Kamoš ma potom naučil variť basmati ryžu s kardamonom a klinčekom, green curry, tancovať pár krokov salsy a ja som bola z neho definitívne paf :) Potom sa odsťahoval a bolo po všetkom. Ale nevadí. Naučil ma pár dôležitých vecí a za to som mu vďačná.

Keď hľadáte kokosové mlieko zložené len z kokosu, je fajn skočiť do bioobchodu. Prípadne si môžete urobiť svoje vlastné. A dá sa to úplne jednoducho.

Zoberiete mladý thajský kokosový orech (kúpite napr. v Bille za 2,- Eurá), otvoríte ho, vodu nalejte do misky, bielu dužinu vyškrabete (lyžicou alebo takou špeciálnou lyžicou, ktorou sa robia guličky z melónu). No a toto spolu vymixujete. Hustotu si regulujete množstvom kokosovej vody. Na varenie a do omáčok odporúčam hustejšiu konzistenciu, aby ste nemali z omáčky polievku.

Ako jednoducho otvoriť mladý thajský kokosový orech si môžete pozrieť v TOMTO VIDEU. Taraaa.

Tak čo, skúsite?

151 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page