top of page

Jarné raw rolky

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Nič v kuchyni nie je tak jarné ako práve Jarné rolky. Pravdepodobne si teraz predstavujete tie mastné, vyprážané, ktoré vídate v reštauráciách. Nie je však rolka ako rolka. Dnes sme pre vás pripravili recept na vynikajúce “surové” rolky. Najviac času vám zaberie krájenie náplne, potom zrolujete a okamžite si môžete zdravo pochutiť. Sú fantastické, vážne.

Na 8 kúskov Jarných roliek budete budete potrebovať:

8 ks ryžového papiera 1 čl kokosového cukru 1 malá čili paprička, zbavená jaderníka a nakrájaná na tenké plátky šťava z polovice limetky hrsť baby špenátu balíček zelenej špargle 1-2 mrkvy, nakrájať na tenké, dlhé prúžky 1 avokádo 5PL mungo klíčkov ¼ póru, nakrájať na tenké, dlhé prúžky ½ balenia kelp noodles (alebo ryžových rezancov, okrúhlych) pažítka čerstvé bylinky, koriander, thajská bazalka

Tento recept vyžaduje len dokonalú prípravu. Samozrejme náplň do roliek si môžete prispôsobiť vlastnej chuti. Samotná práca trvá asi dve minútky:

1. Pripravíme si marinádu, ktorá slúži aj na namáčanie roliek: Voda, limetková šťava, soľ alebo tamari (bezlepková sójová omáčka), čili. Necháme marinovať.

2. Rezance „Kelp noodles“ poriadne premyjeme, môžeme ich nechať aj chvíľu namočené vo vode. Potom odkvapkáme a aby sa nám s nimi lepšie pracovalo, trochu ich môžeme nastrihať.

3. Zeleninu a bylinky si pripravíme na kôpky. Mrkvu a pór nakrájame na tenké dlhé pásiky. Avokádo nakrájame na tenké plátky. Špargľu môžete dať aj celú, len je potrebné odkrojiť hrubé konce (asi 1cm). Špenát alebo iný šalát umyjeme. Bylinky zbavíme stoniek, umyjeme, osušíme.

4. Pripravíme si vodu na poliatie ryžového papiera. Originálne sa vraj polieva ryžový papier pivom. Je to vlastne lepkavá tekutina. My si zmiešame asi deci vody s lyžicou kokosového cukru. Pomiešame a cukor necháme roztopiť.

5. Očistíme si pracovnú plochu a poukladáme na

ňu ryžový papier. Na každý papier do stredu dáme 1PL ocukrovanej vody. Rukou vodu rozmažeme na celý papier a chvíľu počkáme, nech papier zmäkne.

6. Rolky plníme malým množstvom z každej ingrediencie. Najviac ide rezancov. Na ne naukladáme špenátové lístky, mrkvu, pór, klíčky, avokádo, šparglu a pokvapkáme marinádou.

7. Ako rolovať: vrstvíme na seba v prvej tretine papiera v strede. Papier rolujeme smerom od seba. Alebo viete čo, pozrite si toto video.

Jediné, čo by sme ešte doplnili je, že keď zložíte oba konce, dajte tam tie bylinky. Krásne vyniknú na hotovej rolke. Samozrejme, počítajte s nepodarkami, ale keď chytíte grif, toto pohostenie bude patriť medzi obľúbené.

Jediné, čo by sme ešte doplnili je, že keď zložíte oba konce, dajte tam tie bylinky. Krásne vyniknú na hotovej rolke. Samozrejme, počítajte s nepodarkami, ale keď chytíte grif, toto pohostenie bude patriť medzi obľúbené.

Držíme palce!

Tento recept vznikol ako spolupráca online magazínu LeMini.sk a BeFresh.sk.

387 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page