top of page

Jahodový šalát s avokádom a naklíčenou pohánkou

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Letná sezóna je už v plnom prúde a rovnako tak aj sezónne potraviny. V lete netreba s jedlom nijak extra vymýšľať. Málokomu sa chce počas horúcich letných dní stáť pri hrncoch a variť sýte jedlá. Preto je najchutnejšie a zároveň aj celkom jednoduché pripraviť si čerstvý šalát, ktorý v lete ideálne osvieži a jemne zasýti. Dnešný už na pohľad krásny šalát plný farieb a chuti avokáda s jahodami sme pre vás opäť pripravili v spolupráci befresh.sk a lemini.sk. Nech sa páči inšpirujte sa ochutnajte!

Na prípravu šalátu budete potrebovať:

šalátové listy – ideálne polníček, ktorý má jemnú chuť jahody avokádo citrón na pokvapkanie mäta alebo iné bylinky podľa chuti na posypanie semienka alebo naklíčená a vysušená pohánka na dozdobenie

Na dressing si pripravte ešte olivový olej a soľ.

Postup je veľmi jednoduchý. Do misy vložte poumývané šalátové listy, nakrájané avokádo, celé alebo nakrájané jahody (ktoré môžete bezpečne konzumovať aj s ich zelenými lístočkami) a prisypte čerstvé bylinky.

Zľahka prelejte dressingom, ktorý pripravíte zmiešaním olivového oleja so soľou. Na záver ešte dozdobte naklíčenou a vysušenou pohánkou, ktorá je mimochodom zaraďovaná medzi najzdravšie potraviny na svete. Obsahuje totiž antioxidanty a tiež vzácny vitamín P, pomáha pri krvácaní, posilňuje žily a cievy a aj imunitu.

Recept: Zuzana Frešo, Befresh

Fotky a text: Jaja Jenčová, LeMini.sk

73 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page