top of page

Špenátové pesto s makadamovými orechami

Ako asi viete, počas korony sme si s mojim šikovným mužom Viktorom založili záhradku. On vykopal hriadky, my s dievčatami sme odpratali vykopanú trávu, zasadili sme špenát, mangold, šaláty, redkvičky, kaleráby, hrášok, cviklu, cesnak, cibuľu, zeler a nejaké bylinky.


Špenát je teraz rozbujnený, preto som ho nazbierala (btw. úplne si užívam zbieranie úrody :) a od včera večera som sa rozhodovala čo s ním. Nakoniec ma dnes napadlo, že z neho pripravím pesto a uvarím cestoviny. Oriešky som mala makadamové, preto sú tam. Ak nemáte, použite mandle, vlašské alebo aké chcete.


Potrebujeme:

asi 5 kytičiek veľkých špenátových listov, umytých a osušených ... 100-200g

100g makadamových alebo iných orechov

3 strúčiky cesnaku

1 čl soli

panenský olivový olej podľa potreby

2 čl citrónovej šťavy

2 čl čerstvého oregána

1 PL čerstvej petržlenovej vňate

4 PL strúhaného parmezánu (nemusí byť)


Ako na to?

Najprv dáme do mixéra oriešky a pomixujeme ich nahrubo. Pridáme natrhaný špenát, bylinky, prelisovaný cesnak a mixujeme. Pridávame olej podľa potreby. Neviem presné množstvo, lebo som ho tam liala postupne a zabudla som množstvo odmerať, je to však približne 50-100 ml oleja.


Ide nám o to, aby sa pesto premiešalo, pomixovalo a zároveň, aby z neho nebola pasta. Aby bolo chrumkavé a zároveň, aby sme si zo zubov nevyberali kusy špenátu. Prelejeme do misky a dochutíme soľou, parmezánom a citrónovou šťavou. Skladujeme v sklenenej nádobe, poriadne uzavreté v chlade.






116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Guacamole

bottom of page