top of page

Guacamole


Raw slaný catering

Guacamole. Moja obľúbená dobrotka. Robili sme si ju aj na Kostarike a nedá sa jej odolať ani v Paname a vlastne ani doma v Rusovciach. Jednoduchá, dokonalá a sýta fajnotka. Na raňajky, obed či večeru. Hocikedy. S chlebom aj bez. Keď robíme catering, prikladáme aj ľanové krekry. Môžete si ich hravo pripraviť podľa TOHTO postupu.

Ako viete, radi cestujeme krížom krážom. Práve na cestách v Strednej Amerike som pochopila, prečo sa v zahraničných receptoch často uverejňuje pomer jedno avokádo a tri / štyri paradajky. Je to preto, že u nich dostanete avokáda väčšie ako dlaň.

Tie, ktoré kúpite u nás v Bille alebo v rakúskych supermarketoch sú naozaj polovičnej veľkosti. Myslím, že jedinou a dosť dobrou konkurenciou tohto obra sú letecké avokáda od Fresheees. S výhodou doručenia až domov.

Avokádo z Panamy malo asi aj 400g

Guacamole

1-2 avokáda (cca 400g)

3ks menších paradajok

3-4 PL nakrájaného čerstvého koriandra (my sme v Paname použili culantro)

1-3 PL čerstvej limetkovej šťavy

morská soľ

Paradajky zbavíme dužiny a nakrájame na kocky. Avokádo očistíme, nakrájame na kocky. Pridáme k paradajkám, posypeme koriandrom, polejeme limetkovou šťavou a posolíme. Ak chcete, môžete pridať pár kvapiek panenského olivového oleja.

guacamole

158 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page