Kyslé zemiaky s fašírkou

Jedlo pripomínajúce detstvo. Toto je moja úplne prvá fašírka s vajcom a keďže všetkým chutila, zapísala som si recept, nech nabudúce nemusím experimentovať. No a jasnačka, že už ani vy nemusíte experimentovať. Je šťavnatá a dokonalá.


K tomuto jedlu mám ešte jednu poznámku, urobte toho viac, lebo u nás sa zjedlo celé a môj plán, že sa zvýši na ďalší deň sa nevydaril.


FAŠÍRKA


2x pomleté bravčové pliecko (600g)

1 vajíčko

hrsť najemno posekanej petržlenovej vňate

2 PL nasekaného medvedieho cesnaku (keď už nie je sezóna, pokojne vynechajte)

3 ks pretlačených strúčikov cesnaku

2ks najemno nasekanej a opečenej ciblue

1 PL sušenej majoránky

asi 2 čl soli


3 ks vajec na tvrdo

tuk a strúhanka na pomastenie a vysypanie formy


Ingrediencie okrem vajec na tvrdo dáme do misky a rukou poriadne premiešame. Natlačíme na spodok pomastenej a vysypanej formy. Do stredu poukladáme uvarené vajcia a vyplníme formu až do vrchu. Dáme do rúry na 200 stupňov. Ja som fašírku piekla asi 1,5 hodiny. Ale možno bola hotová už skôr. Po upečení stačí fašírku vyklopiť a nakrájať.


ZEMIAKY NA KYSLO


1,5 kg zemiakov

3ks bobkového listu

3 guličky čierneho korenia

soľ

2dcl smotany na varenie