top of page

Raňajková kaša s quinoou


Keď ste v strednej alebo južnej Amerike, ľahko v supermarkete natrafíte na quinou. Majú tu rôzne druhy, farby a aj veľkosti. Quinoa je bezlepková obilnina, ktorá pochádza práve z tejto oblasti. Ak náhodou neviete, môžete ju použiť ako prílohu, hlavné jedlo ale aj do dezertov. Ja som zvyšok z obeda využila na raňajkovú kašu. Ako? No takto :)

Raňajková kaša s quinoou

Potrebujeme:

1 pohár quinoa

2 poháre kokosového alebo iného rastlinného mlieka

čokoľvek na ochutenie: škorica, sladidlo, oriešky, ovocie, kakao

Uvaríme quinou podľa návodu. Môžete si ju pripraviť večer, ráno budete mať väčšiu pohodu. Ja varím quinou tak, že ju premyjem a varím v neosolenej vode v pomere 1 pohár quinoa a 2 poháre vody. Varím odokryté a keď sa už väčšia časť vody vyparí, hrniec zakryjem a vypnem sporák. Ona ta quinoa v pohode "dôjde".

Ráno odoberieme potrebné množstvo uvarenej quinoi a zmiešame s kokosovým alebo iným rastlinným mliekom. Pridáme škoricu, ovocie, prípadne oriešky, med, či iné sladidlo. Na fotkách vidíte naše dve obľúbené variácie. Ovocie s medom a kakao so škoricou.


Ovocie záleží od podnebia a ročného obdobia, v ktorom sa práve nachádzate. V Paname bolo naviac papáje, ananásov, banánov a melónov.

TIP: Quinou uvaríme podľa návodu. Ak varíte quinou ako prílohu, nesoľte ju, aby ste zvyšky mohli využiť na raňajky, prípadne do koláča.

116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page