top of page

Suvenír na tanieri


Keď kúpite ako suvenír kakaové bôby a 100% čokoládu riskujete, že ju zjete skôr, ako sa dostanete domov. Tak ako sa stalo nám. Suvenír z kakaovej farmy Green Acres Chocolate Farm, ktorá sa nachádza na jednom z panamských ostrovov Bocas del Toro v karibskom dažďovom pralese, skončil v raňajkovej kaši.

Prečo? Pretože kaše sú najjednoduchšie, sýte, nie sú drahé a zároveň naše telo nabijú energiou. Najlepšie sú bez cukru, sladidiel a laktózy. Na dovolenke s tropickým ovocím, doma na Slovensku so sezónnym alebo mrazeným ovocím, orieškami, semienkami či superpotravinami. Viete o tom, že kvalitná čokoláda sa tiež radí medzi superpotraviny?

Ako na to?

Ovsené vločky (cca 4-5 PL na osobu) zalejeme kokosovým alebo mandľovým (ideálne domácim) mliekom, premiešame a odložíme na noc do chladničky.

Ráno je kaša hustá. Je potrebné ju trošku zriediť. Môžete primiešať rastlinné mlieko alebo vodu.

Keďže na dovolenke nemáme žiadne vhodné sladidlo, na sladenie používam zrelé banány, papayu a ananás. Tie som načistila, nakrájala na kúsky a z časti ovocia som spravila smoothie. To som zamiešala do hustej ovsenej kaše. Pridala som nakrájané ovocie, super dobré kúsky kakaových bôbov a nakrájanú kakaovú hmotu.

Vy si ako pripravujete ranné kaše?

TIP: Ak na cestách nemáte mixér, stačí ak do kaše ovocie nakrájate na malé kúsky, prípadne popučíte vidličkou. My sme si mixér kúpili za 28 dolárov u číňana. Nie je nejaký super, ale účel spĺňa.

Nataška si nesie kašu k stolu
139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page