Chia puding s jahodami a škoricou

Aktualizace: bře 26


Vraj keby ste si mali vybrať jedinú potravinu na celý týždeň, mali by to byť práve chia semienka a to vďaka vysokému obsahu Omega 3-mastných kyselín, dobrej dávke vitamínu B a vlákniny. Taktiež vas zásobia dobrou dávkou energie. To mám vyskúšané :)

Ja som skúsila chia vo forme "pudingu". Keď ich namočíte, vsajú do seba tekutinu, v ktorej sú namočené a vyprodukujú okolo seba gel. Od množstva tekutiny záleží finálna konzistencia pudingu.

Chia puding s jahodami a škoricou

3PL chia semienok

2dl rastlinného mlieka (mandľové, ryžové, kokosové a pod.)

v prípade potreby sladidlo (javorový sirup, med a pod.)

škorica

Chia semienka premiešame s mliekom a necháme postáť. O 2 minúty opäť premiešame. Postup zopakume ešte 2 krát. Počiatočným miešaním predídeme hrudkám. Necháme na noc v chladničke alebo ich necháme odstáť aspoň pol hodinku v chlade. Pridáme škoricu a osladíme.

Môžme ozdobiť jahodami alebo iným ovocím.

#raňajkyinak

0 zobrazení