top of page

Čokoládové truffles

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Niekedy človek nemá chuť na tortu, len na takú malú drobnosť, ideálne čokoládovú. Preto som sa rozhodla vyrobiť Čokoládové truffles. Ak sa vám zdá, že truffles sú po anglicky hľuzovky, nemýlite sa. Bombóny obalené v čokoláde dostali názov práve po nich, keďže sa svojou farbou a tvarom podobajú. Originálne čokoládové truffles sú z masla, smotany, čokolády a cukru. A tie naše?

Čokoládové truffles

Guličky

100g vlašských orechov

50g kokosového oleja

50g strúhaného kokosu

50g kakaového prášku z nepražených kakaových bôbov

50g javorového sirupu

1PL tamari (alebo sójovej omáčky, prípadne štipka soli)

Najskôr vymixujeme na múku vlašské orechy. Potom primixujeme ostatné ingrediencie. Nemusíme úplne na hladkú hmotu. Prehodíme do misky a dáme na 20 minút do mrazničky. Hmota stuhne a ľahšie sa z nej tvarujú guličky.

Zatiaľ si pripravíme plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

Po 20 minútach začneme tvarovať guličky. Ideálne jednohubky. Kladieme ich na papier na pečenie a opäť dáme na 20 minút do mrazničky. Pripravíme si čokoládu na namáčanie.

Čokoláda na namáčanie

1/2 hrnčeka kokosového oleja

1/3 hrnčeka kakaového masla (ak nemáte, nahradíme kokosovým olejom)

50g kakaového prášku z nepražených kakaových bôbov

1/3 hrnčeka javorového sirupu

1PL Tamari (alebo sójovej omáčky, prípadne štipka soli ak nemáte)

Pri kréme je dôležité, aby bola hmota naozaj tekutá, kľudne pridajte olej alebo agáve. Ak ste si urobili čokoládu skôr a začala tuhnúť, dajte ju do vodného kúpeľa. Obaľovanie pôjde jednoduchšie a krém pekne stečie po primrznutej guličke a zanechá krásny hnedý čokoládový film. Ak pridáte kakaové maslo, film bude tuhší a viac čokoládový.

Guličky vyberieme z mrazničky a obaľujeme. Opäť ich kladieme na papier na pečenie. Ozdobíme buď kokosom, čili, soľou, škoricou .. Mne najviac chutia tie so soľou a čili :)

Skladujeme ich v chladničke, prípadne v mrazničke. Vydržia dlho, ak ich nezjete :)

134 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page