top of page

Raw nutella

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Keď sa povie nutella, hneď ma napadnú palacinky. Keď sa povedia palacinky, spomeniem si na dedinku Haraki na ostrove Rodos, kde sme si pred 4 rokmi dávali tie najlepšie palacinky s nutellou, banánom a zmrzlinou Haagen-Dazs a pozerali pritom na more. OMG!

Klasická nutella však obsahuje všeličo možné a my chceme zdravšiu variantu. Preto som pre nás, a samozrejme aj pre vás, na internete našla recept, ktorý sa mi najviac pozdával. Jediné, čo na to naozaj potrebujete je vysokootáčkový mixér, ktorý vie orechy pomixovať najemno-najemno. Ak vám nevadia maličké kúsky orieškov, vystačíte si foodprocessorom (viď obrázok), či ponorným mixérom s nadstavcom na sekanie orechov.

Tento pohár už dávno nie je. Vyjedali sme ho lyžičkou nielen my doma, ale časť som darovala mojej švagrinej Sandre. Podľa jej slov to spolu so svokrovcami vyjedli naozaj rýchlo. Spojenie lieskovcov s kakaom je najviac.

Raw nutella

1 pohár namočených lieskových orechov (cca. 8 hodín)

½ pohára lieskovcov nepražených, nesolených na ozdobu

½ pohára nepraženého kakaa

½ pohára javorového sirupu, prípadne iného sladidla podľa vášho výberu

½ čl tamari

vanilkový lusk (nemusí nutne byť)

asi 3-5 PL mandľového mlieka (ideálne domáceho)

Lieskovce scedíme a usušíme v čistej kuchynskej utierke. Ak sa neponáhľame, necháme ich voľne sušiť dalšie 2-3 hodiny. Ak čas nemáme alebo sme už nedočkaví, začneme mixovaním orieškov vo vysokoobrátkovom mixéri. Pridáme mlieko a mixujeme, kým získame čo najjemnejšiu hmotu. Potom pridáme ostatné ingrediencie. Mixujeme dovtedy, kým sa nám nepáči konzistencia. Ak sa nám žiada, môžme pridať sladidlo.

Nutellu môžeme skladovať v chladničke v zaváraninovej flaške asi 1-2 týždne.

Tak čo, vyskúšate ju aj vy?

345 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page