top of page

Ako otvoriť mladý thajský kokosový orech?

Aktualizováno: 26. 3. 2020


V tomto prípade sú všetky reči zbytočné. Stačí, keď kliknete na obrázok a pozriete si video, ktoré sme urobili pre portál Vareny-peceny.sk.

Hneď potom si bežte kúpiť tento mladý thajský kokosový orech napríklad do Terna alebo Billy. Majú ho aj u nás v Rusovciach a mali ho aj vo Svite, Poprade a v Prešove, takže je veľká šanca, že tento tovar vedia dopraviť do každej prevádzky. Stačí poprosiť vedúcu predajne.

Kokosová voda je číra, sladká a žltkastá tekutina. Nemýľte si ju s kokosovým mliekom. Je naozaj priesvitná a je určená na priamu konzumáciu, nie na varenie. V prípade, že po otvorení je voda skalená alebo ružovkastá, je orech starý a máte právo ho reklamovať. Môj dodávateľ s reklamáciami nemá problém. Nechajte si teda z nákupu blok.

V orechu si nájdete asi 3-4 dcl kokosovej vody. Je super sýta, preto vám na raňajky stačí jeden kokosový orech. Časť vody vypite a druhú časť vymixujte s dužinou (kľudne aj ponorným mixérom), dochuťte škoricou, prípadne naturálnym kakaom. Budete sýti, hydratovaní a určite aj šťastní. Je to delikatesa.

Ak športujete a pijete isotonické nápoje, skúste ich vymeniť za niečo prírodné, nízkokalorické a bez umelých prísad. Kokosovú vodu využíva aj kvôli jej hydratačným schopnostiam a veľkému obsahu draslíka množstvo vrcholových športovcov.

Tak čo, skúsite to?

Za video ďakujeme Vareny-peceny.sk, Foto: screenshot z portálu Vareny-peceny.sk

325 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page