top of page

Pohánka a jej klíčenie

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Pohánka je superpotravina, ktorá je s nami na zemi už pekne dlho. Ja som s ňou však neprišla do kontaktu v detstve. Bolo to pred pár rokmi, keď k nám prišla na pár dní moja kamoška Eny. Ráno pripravila pohánkovú rannú kašu. Je výborná a výživná. Zasýti a pohladí aj chuťové poháriky. Ideálna na chladné rána. Pripravíte si ju jednoducho: uvaríte plný hrniec pohánky a každé ráno si z chladničky dáte na panvicu potrebné množstvo. Ohrejete s nejakým tukom, napríklad kokosovým olejom alebo maslom ghee, škoricou, nastrúhanými jablkami či hruškami, môžete pridať čokoľvek, čo máte radi. Hotovo.

Neskôr som zistila, že pohánka sa dá klíčiť. A že je to ľahké a netreba nič variť. Tiež si môžte naklíčiť hrniec, potom časť skonzumovať, časť vysušiť. Čerstvo naklíčená je mäkká a dá sa použiť snáď na všetko. Posypať šalát, pridať do smoothie, urobiť si rannú kašu, dať do polievky namiesto krutónov. Vysušená a naklíčená pohánka chutí orieškovo. Okrem vyššie spomenutých jedál je perfektná na výrobu korpusov, raw sladkostí a jej pomletím získame výživnú pohánkovú múku.

Ak sa vám nechce klíčiť a sušiť, môžete si takúto pohánku v raw kvalite objednať aj z eshopu firmy ISWARI TUTO. Ja tak robím :) Plánujeme ju zaradiť aj do nášho E-shopu.

Každopádne klíčenie je jednoduché a vysvetlené TOMTO videu. Ak chcete klíčiť štýlovo, tak si určite kúpte nádherné nádobky od SproutMe v ich eshope TUTO.

A ak máte radi klíčky a raw stravu, tak nepremeškajte náš spoločný kurz v Škole varenia Radosť variť v Poluse, na ktorý sa môžete prihlásiť na tomto linku TUTO. Pripravíme si takéto zaujímavé menu:

  • Klíčkové smoothie.

  • Raňajkové klíčkové musli.

  • Hummus z naklíčeného cíceru.

  • Klíčkové raw kari rolky v ryžovom papieri.

  • Sladké raw prekvapenie.

Tešíme sa na Vás. Verím, že pohánka si nájde miesto aj vo vašej kuchyni.

Foto: Marek Neumahr

Spolupráca s portálom vareny-peceny.sk

261 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page