top of page

Jablkový Raw Crumble


Svokor má jablká. Dedo má jablká. Už aj ja mám jablká. Odšťavujem ich, mixujem, aj som piekla skvelý koláč od Silvie Horeckej. Donedávna ma do nejakého raw dezertu ma zatial nič neposunulo. Chcela som, aby to bolo niečo extra jednoduché, zo surovín, čo ľahko zoženiete. A potom ma to napadlo - urobím super easy Jablkový crumble.

Ingrediencie

Posýpka:

1 pohár naklíčenej a vysušenej pohánky

6 PL kokosového cukru

1 PL panenského kokosového oleja

V prípade, že nemáte kokosový cukor, môžete do pohánky vmasírovať okrem oleja aj med. Výživná posýpka je hotová.

Jablká:

5 jabĺk

1 ČL škorice

1 PL medu

1/4 ČL kurkumy

šťava z jedného citróna

2 hrste hrozienok, na 15min. namočených vo vode

Jablká umyjeme. Ak máte špiralizér, tak z polovice urobte jablkové "špagety". Druhú polovicu nakrájajte na jemné plátky. Ak ste bez špiralizéra, môžete namiesto špagiet jablká nahrubo nastrúhať. Dáme do velikej misky, kde jablká zmiešame z citrónovou šťavou, kurkumou, medom, škoricou a hrozienkami.

Po asi 15 minútach dáme ochutené jablká do nádobky, poriadne pritlačíme. Posypeme pohánkovou posýpkou a dáme sušiť na 42 stupňov. Ideálne do sušičky, ale dá sa to zvládnuť aj v klasickej kuchynskej rúre. Nastavte si teplotu na menej ako 50 stupňov. Celé to trvá asi 3hodiny. Pohánka bude ešte viac chrumkavá a crumble príjemne teplý. Ja si na tom celý deň ulietavam.

TIP: Ak neviete ako získať naklíčenú a vysušenú pohánku, máte pár možností, ako sa to dozvediet: Buď si ju vyrobíte podľa TOHTO receptu, alebo si ju kúpite od ISWARI TUTO. Alebo sa to dozviete na Kurze v škole varenia v Poluse, ktorý sme pripravili a vedieme spolu s Katarínou Kopúnovou zo Sproutme.sk. Na kurze budeme robiť aj tento skvelý recept, ktorý je súčasťou tohto naklíčeného menu:

Prihlásiť sa môžete cez stránku POLUSu.

Prajem pekný a už naozaj jesenný týždeň.

146 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page