top of page

Domáce müsli s orieškami a sušeným ovocím


Ak máte radi chrumkavé sladké müsli a kupujete si ho v obchode, mali by ste zbystriť pozornosť. V kupovanom müsi je totiž často oveľa viac cukru, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ak chcete mať pod kontrolou, čo jete, najlepšie riešenie je pripraviť si vlastný zdravý müsli mix.

Domáce müsli s orieškami a sušeným ovocím
Ingrediencie:

5 druhov vločiek, kokosové chipsy, nasekané vlašské orechy, nasekané lieskovce, sušené brusnice, sušené hrozienka,med (ak je potrebné, roztopíme ho vo vodnom kúpeli) javorový sirup

Pozn.: Recept je všeobecný, každá surovina sa dá nahradiť inou. Nechajte pracovať vašu fantáziu a budete prekvapení, akými úžasnými kombináciami môžete potešiť svoju rodinu.

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešajte dokopy a sladidlo podľa vlastného výberu poriadne vmasírujte do suchej zmesi.

Zmes dajte sušiť do sušičky na 42 stupňov približne na 12 hodín. Teraz, keď je už pekne, ju odporúčame sušiť aj na slnku. Ak sa vám nechce čakať, môžete si ju opražiť na suchej panvici – bude chrumkavá doslova za pár minút.

TIP: Ak nemôžete lepok, vynechajte vločky a pridajte orechy. Použiť môžete aj naklíčenú a vysušenú pohánku, ktorá ma úžasnú orieškovú chuť. Video, ako správne naklíčiť pohánku, nájdete tu.

57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page