top of page

Čokoládové raw brownies


Vianočnými koláčmi prepchaté bruchá sa už pomaly zregenerovali a opäť začíname mať chuť na niečo sladké. Hlavne netreba zabúdať, že aj sladké môže byť zdravé, preto sme si pre vás pripravili ďalšiu pochúťku v spolupráci LeMini / befresh.sk – zdravé čokoládové brownies z raw kakaa. Nepražené kakao si určite obľúbite – obsahuje naozaj veľa antioxidantov (dokonca viac ako zelený čaj, čučoriedky či červené víno) a zároveň robí dobrú náladu.

Chutné čokoládové raw brownies
Ingrediencie:

1,5 pohára mandľového mlieka 1 – 1,5 pohára javorového sirupu alebo agáve ½ čajovej lyžičky soli alebo TAMARI omáčka 4,5 pohára raw kakaa 2 vanilkové lusky alebo vanilkový prášok (z bio obchodu) 6 pohárov kešu orieškov (pomletých najemno)

Postup:

Kešu oriešky pomixujeme na múku, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame. Zmes v centimetrovej vrstve rovnomerne nanesieme na nepriľnavú fóliu alebo papier na pečenie.

V sušičke sušíme na 42 stupňoch asi 8 hodín. V prípade, že nemáte sušičku, sušiť môžete v rúre na nízkych teplotách, na radiátore či dokonca na slnku, čo odporúča aj sama Zuzka. V polovičke sušenia je potrebné brownies prevrátiť. Ak nemáte chuť čakať, jednoducho dajte brownies na pol hodinu do mrazničky, nakrájajte a uchovávajte v chlade.

76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page