top of page

Luxusné kakao bez mlieka

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Kakao znie ako detstvo. Rohlík s maslom a kakao. Asi málo ktoré dieťa nevyrástlo na rannej šálke teplého kakaa. Samozrejme že sa nájdu deti, ktorým kakao nechutí, alebo sú žial alergické na laktózu. A tak chuť klasického kakaa nikdy neochutnali. Dnes sme však pre vás pripravili jeden recept, ako rýchlo a jednoduchu namiešať pohár kakaa aj bez mlieka. Nepredstaviteľné!?

Všetko sa dá, vyskúšajte recept, ktorý sme opäť pripravili v spolupráci BeFresh a LeMini.sk.

Na luxusné kakao bez mlieka budete potrebovať:

1 pohár kešu orechov, vopred namočených na 4 hodiny

2 poháre vody 3 PL kakaa natural 1/2 čl škorice 1cm zázvoru sladidlo podľa výberu, ideálne med, javorový sirup, kokosový cukor a pod.

Postup:

Ingrediencie vymixujeme do hladka, najlepšie do penista. Ak máte mixér Vitamix, nechajte ho pustený 4 minúty, aby sa obsah zahrial. Ak taký výkonný stroj ako Vitamix doma nemáte, zahrejte kakao na max. 42 stupňov, aby sa v ňom zachovali výživné látky. Takto vymixované kakao servírujte deťom napríklad aj namiesto čaju o piatej”. Šálky s kakaom môžete na záver dozdobiť kúskami čokolády.

Kakao natural, teda nepražené kakao je považované za superpotravinu podobne ako chlorella a spirulina. Obsahuje totiž viac antioxidantov ako zelený čaj. Kakoo natural kúpite napríklad aj v e-shope befresh.sk presne TU.

268 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page