top of page

Guľky "lenivej" matky


Áno, samozrejme, že som ani len nezaregistrovala letný piknik v škôlke, na ktorý má každá matka doniesť niečo dobré pre detičky! V deň pikniku, som sa dovalila do škôlky s posteľovým účesom a mladším dieťaťom v pyžame na rukách. Pani učiteľky ma vítali s otvorenou náručou, čakajúc lakocinku - ako vždy odo mňa niečo špeciálne. "Ehm...prepáčte, ja som náš piknikový podiel zabudla doma“, zabrblala som – a asi som sa aj začervenala.

Zaradila som spiatočku, sadla do auta a v hlave sa mi premietal obsah mojej špajze, ktorá už veľmi dávno zíva prázdnotou (akože v rámci diéty :D ). Jediné, čo ma v tej rýchlosti napadlo, nahádzať do mixéra, čo som tam ostalo, na nejaké pečenie veru nebol čas.

A to boli orechy, datlová pasta a naturálne kakao. Z tejto hmoty som urobila guľky, dokonca s Janoshkovou pomocou a vyváľala ich v sezame. Nahádzala som to do peknej krabičky a poďme ho naspäť do škôlky, samozrejme ešte stále s pôvabným účesom a pyžamovým dieťaťom č.2.

ALE, stihla som si z rozmixovanej hmoty trošku nechať, aby sme s Janoskom mali čo k rannej káve na teraske a na fotku pre Vas :)

P.S. : Z datlovej pasty môžte vykúzliť kedykoľvek hocičo, v spojení s hocijakými orechmi, macha čajom, semiačkami a pre deti je to navyše zábava, urobiť si vlastný dezert. Viac inšpirácií na guličky nájdete TU alebo TU.

Mimochodom, v škôlke zožali guľky veľký úspech. Konieckoncov, ako vždy.

565 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page