top of page
Zuzana Frešo

Zdravá výslužka pre kupačov

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Veľká noc je v našej rodine obľúbený sviatok. Zatiaľ. Eliška sa najviac teší na to, že sa desať krát prezlečie z komplet mokrého oblečenia. Natašku baví odovzdávať dobroty. Viktor sa vráti do detských čias a všetkým kupačom rád pomáha dostať nás do vane. Ja sa teším, že je u nás veselo a plno. A áno, chodia k nám aj celé rodiny. Veď prečo by kamošky - maminky takúto zábavu mali presedieť samé doma. Tým vždy odporúčam priniesť si niečo na prezlečenie. Nikdy totiž nevieme, či ich náhodou nejaký okoloidúci kupač neoleje kýblom studenej vody.

V súčasnosti sa často môžte stretúť s otázkou, za čo vymeniť tie klasické čokoládové vajíčka. Je vôbec alternatíva? Jasné. My sme to tak minulý rok mali. Urobili sme srandovné čokoládové fúziky do ruky a domáce raw pralinky v peknom sáčku do košíčka.

Čokoládové pralinky

Ingrediencie:

100g kakaového masla

50 g kakaa, natural

50g kokosového cukru, práškového

Postup:

Kakaové maslo roztopíme na nízkej teplote vo vodnom kúpeli. Odstavíme, pridáme kakao a kokosový cukor. Poriadne premiešame. Za stáleho miešania necháme čokoládu vychladnúť na cca. 31 stupňov. Takto vychladenú čokoládu nalejeme do pripravených pralinkových foriem a necháme stuhnúť v chladničke. Keď pracujeme s čokoládou, je dôležité, aby sa do hmoty nedostala ani kvapka vody. Predídeme bielemu povlaku na čokoláde.

Čokoládové fúziky

Ingrediencie:

100g lieskových orechov BILLA

100g datlí, namočených vo vode BILLA

15g kakaa, natural

štipka himalájskej soli

Postup:

Vymixujeme orechy s kakaom a soľou na múku. Pridáme datle a javorový sirup. Získame lepivé cesto, ktoré vieme vyvaľkať medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku cca 1cm. Vykrajujeme fúziky, srdiečka alebo vajíčka. V sušičke sušíme na teplote 42 stupňov cca. 10 hodín. V rúre sušíme na najnižšej teplote s pootvorenými dvierkami. Po vysušení napichujeme na špajle, ktoré môžeme rôzne dozdobiť.

Prajem krásne sviatky a veľa vody :) A aha, s fúzikmi sa zabavia aj dospelí :))

235 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page