top of page

Čokoládový mousse


Tak to vyzerá, že môj blog bude poväčšine o zdravých “lakocinkách”. Ale sľubujem, že nabudúce vyňúram aj niečo slané. Tentokrát to bude čokoládový mousse. Je super dobrý, len ho musíte naozaj dobre rozmixovať, aby nikoho nenapadlo meditovať nad jeho hlavnou ingredienciou. Nebudete ohrození salmonelou, lebo doň nejdú žiadne vajcia. A môžu ho aj tí s intoleranciou na mliečnu bielkovinu.

Čokoládový mousse (2 porcie)

2 zrelé avokáda (na ohmatanie musia byť mäkké)

1/3 hrnčeka kakaového prášku (ja mám raw cocoa powder nesladený z bio obchodu, ale môžte použiť aj karob alebo obyčajné kakao)

12 datlí namočených 2 hodiny vo vode

vodu, v ktorej boli datle namočené

agávový, prípadne javorový sirup podľa potreby

V miske si rozpučte vidličkou avokáda, aby ste ich nemuseli dlho mixovať v mixéri. Z ďatlí si urobte hladkú hmotu (mixérom), v prípade potreby môžte priliať vodu, v ktorej boli namočené. Pridaje kakaový prášok a avokáda. Urobte hladkú hmotu, ktorú si môžte dochutiť sirupom. Hotovo!

Dajte si k tomu jahody, je to božské.

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page