Čokoládový mousse


Tak to vyzerá, že môj blog bude poväčšine o zdravých “lakocinkách”. Ale sľubujem, že nabudúce vyňúram aj niečo slané. Tentokrát to bude čokoládový mousse. Je super dobrý, len ho musíte naozaj dobre rozmixovať, aby nikoho nenapadlo meditovať nad jeho hlavnou ingredienciou. Nebudete ohrození salmonelou, lebo doň nejdú žiadne vajcia. A môžu ho aj tí s intoleranciou na mliečnu bielkovinu.

Čokoládový mousse (2 porcie)

2 zrelé avokáda (na ohmatanie musia byť mäkké)

1/3 hrnčeka kakaového prášku (ja mám raw cocoa powder nesladený z bio obchodu, ale môžte použiť aj karob alebo obyčajné kakao)

12 datlí namočených 2 hodiny vo vode

vodu, v ktorej boli datle namočené

agávový, prípadne javorový sirup podľa potreby

<