top of page
Zuzana Frešo

Jahodový kešu "jogurt"


Keď kešu oriešky, banán a napríklad jahody rozmixujete, dostanete sladučkú, krémovú, výživnú, zdravú hmotu, ktorá sa veľmi podobá jogurtu. Dajte si ho napríklad na raňajky (mňa zasýtila tak na 2-3 hodiny) alebo ako dezert po obede, či ako topping na lievance.

Jahodový kešu "jogurt"

1/2 hrnčeka namočených kešu orieškov

1 hrnček jahôd (môžu byť aj maliny, broskyne, nektarinky...)

1/2 zrelého banána (ak nemáte nemusíte)

1 čajová lyžička citrónovej šťavy

javorový alebo agáve sirup na dochutenie (myslím však, že banán stačí)

kúsky ovocia na dozdobenie

Kešu oriešky namočíte na 2-4 hodiny do vlažnej vody. Do mixovacej nádoby dajte oriešky, jahody, banán, citrónovú šťavu a mixujte do hladka. Namočené kešu oriešky sa dajú ľahúčko pomixovať aj ponorným mixérom. Banán dodá jedlu sladkosť, preto si myslím, že sirup na dochutenie nakoniec ani nepoužijete. Zmes, ktorá vznikne, pripomína jogurt. Preto toto jedlo dostalo aj taký názov. Výživové hodnoty oboch produktov sa však veľmi líšia. Kešu "jogurt" chutí výborne, je bez mlieka, cukru, múky a urobený za pár minút. Enjoy!

72 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page