top of page

Domáce orechové mlieko

Aktualizováno: 26. 3. 2020


Množstvo ľudí nekonzumuje kravské mlieko pretože buď trpia alergiou na laktózu či mliečnu bielkovinu, z etických či ďalších iných dôvodov. Aké sú potom možnosti a náhrady?

Buď konzumovať kozie mlieko alebo rastlinné. Rastlinné sa dajú kúpiť, najlepšie ceny v tomto prípade má DMka. Môžte si ho však celkom jednoducho pripraviť aj doma. Stačí mixér (ideálne tento) a sitko na precedenie. V prípade, že nemáte sitko, môžete použiť silonku alebo sa zapojiť do práve prebiehajucej SÚŤAŽE na facebooku.

Ako na to? Všeobecne platí pomer 2:1. Dva poháre vody - jeden pohár mandlí alebo iných orechov. Môžte si vyrobiť aj mlieko makové, aby ste získali viac vápnika. Alebo pohánkové, ovsené, kokosové.... Ak dáte menej vody, tekutina bude hustejšia a môžte ju použiť namiesto smotany.

Precedenú zmes môžete vysušiť a premeniť na múku. Využijete ju napríklad na korpusy do koláčov alebo ako základ do guličiek.

Aby ste mi verili, že to trvá naozaj pár minút, pozrite si video, ktoré vzniklo v spolupráci Befresh a www.varenypeceny.sk - KLIKNI.

Aké sú vaše najobľúbenejšie mlieka?

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page